Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

προσπάθειες διαλόγου με τους ναυτεργάτες – μέχρι και την Τετάρτη στις 06.00 η απεργία των εργαζομένων στα πλοία

Συνεχίστηκε και την Δευτέρα 4.2.2012 η προσπάθεια για τον τερματισμό της απεργίας των ναυτεργατών, με τον υπ. Ναυτιλίας να καλεί σε νέα συνάντηση σήμερα Τρίτη 5.2 τόσο την ΠΝΟ όσο τους πλοιοκτήτες (ΣΕΕΝ)
Δυόμισι ώρες διήρκεσε η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών. Ο υπουργός δεσμεύτηκε προς την ΠΝΟ για τα δεδουλευμένα και τον Οίκο Ναύτου, ξεκαθαρίζοντας ότι περιμένει την Τρίτη να αποφασιστεί λήξη της απεργίας, διαφορετικά «η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της». Οι ναυτεργάτες, που δεν έφυγαν απολύτως ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, συνεδριάζουν (4.2.2012) για να καθορίσουν τη στάση τους.   
Τα πλοία αναμένεται να παραμείνουν δεμένα μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης, μετά τη νέα 48ωρη απεργία.

Έκκληση για άρση της απεργίας που αποκλείει τα νησιά απηύθυνε  προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος (3.2.2012)

Όπως επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, «Η συνεχιζόμενη  απεργία της ΠΝΟ για Πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα αποκλεισμού, προκαλεί σοβαρές ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης και βασικών υπηρεσιών ενώ οι νησιώτες για μία ακόμη φορά γίνονται θύματα των καταστάσεων.