Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2013

επίσκεψη δημάρχου και αντιδημάρχων στην Θηρασιά

Την Πέμπτη 07.02.2013 επισκέφτηκαν την Θηρασία κλιμάκιο της Δημοτικής Αρχής αποτελούμενο από τον Δήμαρχο Θήρας Ζώρζο Νικόλαο, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Οίας – Θηρασίας Καφούρο Μάρκο και τους Αντιδημάρχους κκ Καμπουράκη Νικόλαο και Ζώρζο Ανδρέα  καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η δημοτική αρχή παρουσία της νέας πρόεδρου της Θηρασίας κ. Πιτσικάλη Μαρίας και όλου του Συμβουλίου της Δημοτικής ενότητας Θηρασίας, παρουσίασε τον προγραμματισμό έργων της δημοτικής Αρχής για την Θηρασία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο μετά την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της ύδρευσης του νησιού με  την προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης από τον Απρίλιο του 2012, θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την κατασκευή της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού εντός του 2013.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση των υποδομών, η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει την ανάπτυξη του νησιού με την ένταξή του στο πρόγραμμα των Πράσινων νησιών, καθώς και την κατασκευή προβλήτας, αλιευτικού καταφυγίου και την ολοκλήρωση της κατασκευής της κλιμακωτής οδού Κόρφου Μανωλά.

Παράλληλα ανατέθηκε σε μηχανικό η προετοιμασία του   τεχνικού προγράμματος για το 2013.
Ο Δήμαρχος Θήρας αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο κο Παράβαλο Ευάγγελο για την προσφορά του, ευχήθηκε στη νέα Πρόεδρο καλή επιτυχία στο έργο της.

Η Δημοτική Αρχή στη συνέχεια επισκέφτηκε το Περιφερειακό Ιατρείο Θηρασίας, όπου ενημερώθηκε από το προσωπικό του για τα προβλήματα του Ιατρείου.
Μάλιστα σήμερα 08/02/2013, ο Αντιδήμαρχος Καφούρος Μάρκος παρέδωσε σε στέλεχος του Ιατρείου Θηρασίας, μια ποσότητα φαρμάκων για τις ανάγκες των κατοίκων της Θηρασίας.