Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2013

για 2η φορά δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην ένωση ξενοδόχων Σαντορίνης

Απογοητευτικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός πως ούτε στην δεύτερη πρόσκληση από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης υπήρξε η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.  μιας και οι -μόλις- 20 περίπου ξενοδόχοι μέλη της Ένωσης που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 2.2.2012, εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις ως προς το ποιοι μπορούν να είναι μέλη της Ένωσης με δεδομένο ότι πολλά ξενοδοχεία στο νησί διαχειρίζονται πλέον από ξενοδοχειακούς ομίλους,  πολυεθνικές σε πολλές περιπτώσεις, με ξενοδοχεία και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ως αποτέλεσμα της περιορισμένης συμμετοχής (εδώ αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι αρκετοί ιδιοκτήτες ξενοδοχείων αυτήν την εποχή είναι εκτός νησιού) καθώς και των συζητήσεων που προέκυψαν σχετικά με το πώς είναι εφικτό, προτιμότερο αλλά και καλύτερο να πραγματοποιούνται εκλογές στην Ε.Ξ.Θ. με τα σημερινά δεδομένα, αποφασίστηκε η αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για τις 12 Μαΐου.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τότε θα έχουν προηγηθεί αρκετές κατ ιδίαν συζητήσεις ιδιοκτητών ξενοδοχείων, οπότε και μάλλον θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στις 12 Μαΐου το προεδρείο θα εμφανιστεί με νέες προτάσεις ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην παρούσα φάση.

Σίγουρο επίσης θα πρέπει να θεωρείται, όπως άλλωστε συζητήθηκε κατά την διάρκεια της συνέλευσης, ότι η Ε.Ξ.Θ. θα πρέπει να έχει μέλλον και στόχους, μιας και πλέον η συνεργασία σε επαγγελματικό επίπεδο και σε επίπεδο νησιού, μπροστά και στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στον τουρισμό, θεωρείται απαραίτητη.

Εξάλλου, η με κάποιο τρόπο εκπροσώπηση των ιδιοκτητών ξενοδοχείων της Σαντορίνης στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, αποτελεί αναγκαιότητα.