Παρασκευή, Φεβρουαρίου 08, 2013

ενημερωτικές συναντήσεις για την ασφάλεια στο internet

Η διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, περιελάμβανε τρεις (3) ενότητες, οι οποίες διεξήχθησαν  σε διαφορετικές αίθουσες και σε παράλληλο χρόνο. Πραγματοποιήθηκαν  παρουσιάσεις από διακεκριμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα οι τρεις θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν:
1η ενότητα - «Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Πληροφοριών - Βιομηχανική Κατασκοπεία», κατά την οποία παρουσιάσθηκε το πρόβλημα της ασφάλειας των ηλεκτρονικών πληροφοριών και συγκεκριμένα του φαινομένου της ηλεκτρονικής Βιομηχανικής κατασκοπείας.
2η ενότητα - «Κυβερνοέγκλημα και νομοθεσία» - «Κραυγές απόγνωσης - πρόληψη αυτοκτονιών», με σκοπό την ενημέρωση των δικαστικών - εισαγγελικών αρχών και κατ’ επέκταση των νομικών για τους διαδικτυακούς όρους, τη μετάλλαξη του παραδοσιακού - συμβατικού εγκλήματος σε ηλεκτρονικό και το φαινόμενο σχετικά με τις απόπειρες αυτοκτονιών, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.
3η ενότητα - «Cyber bullying», που στόχος ήταν να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει προς την κατεύθυνση άμβλυνσης των συνεπειών από τη ψυχοσωματική βία και τον εκφοβισμό που ασκείται μέσω του διαδικτύου στα παιδιά.
Το συνέδριο ήταν ανοιχτής δομής και επικοινωνίας, δεδομένου ότι μεταδιδόταν μέσω διαδικτύου, με εφαρμογές live - streaming, από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Η διοργάνωση του συνεδρίου έτυχε της ευγενικής χορηγίας των εταιρειών Aegean, Bold Ogilvy & Mather, Εκπαιδευτήρια Γείτονα, Cyta, Eurobank EFG, Forthnet Group, Hertz, HOL, Olympic Air, OTE, Cosmote, VISA, Vodafone και Wind. Χορηγός Φιλοξενίας Athenaum Intercontinental Athens, Χορηγός Επικοινωνίας ΒΗΜΑ FM 99.5.