Πέμπτη, Φεβρουαρίου 07, 2013

επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Πουσσαίου στην Θήρα και Σίκινο

Την Σαντορίνη και την Σίκινο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος στα πλαίσια επίσκεψης του στα  νησιά των Κυκλάδων. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και της εν εξελίξει απεργίας της ΠΝΟ, η επίσκεψη του περιορίστηκε στα δύο αυτά νησιά, από την αρχικά προγραμματισμένη επίσκεψη και στα νησιά της Φολεγάνδρου και της Ανάφης.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2012, επισκέφθηκε συνοδεία του Δημάρχου κ. Ν. Ζώρζου, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Η. Μάινα και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ε. Σιγάλα, τα έργα που υλοποιούνται στο νησί της Θήρας, το Γυμνάσιο της Μεσσαριάς, το ΤΕΕ Θήρας, τον χώρο διαχείρισης στέρεων αποβλήτων καθώς και τα πρόσφατα δημοπρατηθέντα έργα αντιστήριξης πρανών περιοχής Τελεφερίκ και παλιού λιμένα Φηρών καθώς και περιοχής λιμένα Αθηνιού με σκοπό το συντονισμό της έναρξης των εργασιών κατά την περίοδο της μειωμένης τουριστικής κίνησης. Συζητήθηκαν ενδελεχώς τα προβλήματα και βρέθηκαν λύσεις έτσι ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων.

Επιπρόσθετα, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, συνοδεία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Η. Μάινα, ο κ. Πουσσαίος επισκέφθηκε το νησί της Σικίνου όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Ι. Συρίγο, καθώς και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Πουσσαίος παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την γιορτή της Υπαπαντής καθώς και στην ετήσια εκδήλωση της Δημοτικής Κοινότητας Ακρωτηρίου ενώ την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, κήρυξε την έναρξη του «2013 , Έτους Γαστρονομίας στη Σαντορίνη», και ανακοίνωσε την υποστήριξη του θέτοντας την εν λόγω δράση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.