Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

Περιφέρεια, τρίτο και τελευταίο (για σήμερα) η αποστολή των special olympics στην Ρόδο


Συνέντευξη Τύπου για τη φιλοξενία αθλητών των Special Olympics πραγματοποιήθηκε προχθές στην Ρόδο με τον Γιάννη Μαχαιρίδη (που πρέπει να έχει επηρεαστεί έντονα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα..) να δηλώνει ότι «Σε μια εποχή παραλογισμού, η Ρόδος στέλλει το μήνυμα της Αλληλεγγύης». Ο δήμαρχος της Ρόδου κ. Κουσουρνάς αρκέστηκε να δηλώσει πως «Ο Δήμος προσφέρει τη ψυχή του» (μερικοί έψαχναν μετά να την βρουν στην αίθουσα, αλλά δεν εντόπισαν τελικώς τίποτε…)

Η σημασία των αγώνων και ο ρόλος της Ρόδου, που φιλοξενεί ως πόλη - Αμφιτρύων, αθλητές των Special Olympics, υπογραμμίστηκε κατά την κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος της Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, η πρόεδρος της τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Λη Μηναΐδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Βασίλης Καμπουράκης και ο κ. Παντελής Γιωργάκης, οικονομικός σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, ως μέλος της Επιτροπής.
Απ’ όλους επισημάνθηκε η φιλοξενία και η ευαισθησία που επιδεικνύει η τοπική κοινωνία με τις αρχές της, ανταποκρινόμενες στο αίτημα της προέδρου των Special Olympics Γιάννας Δεσποτοπούλου, με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να εξηγεί γιατί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε να συνδράμει οικονομικά την όλη προσπάθεια, λέγοντας πως «σε μια εποχή παραλογισμού και δύσκολη για τη χώρα, η Ρόδος στέλλει το μήνυμα της Αλληλεγγύης».
Η κ. Λη Μηναΐδη εξήρε τη συμβολή των ξενοδόχων της Ρόδου, μεγάλος αριθμός των οποίων προσφέρθηκαν ευγενικά για να φιλοξενηθούν περίπου τα 2.000 περίπου μέλη των αποστολών.
Τέλος, ο κ. Παντελής Γεωργάκης ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα της φιλοξενίας των αθλητών, σημειώνοντας πως, εκτός της Περιφέρειας που σήκωσε το οικονομικό βάρος για να καλυφθούν συγκεκριμένα έξοδα, όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ευγενικές χορηγίες και προσφορές τοπικών φορέων και ιδιωτών.