Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2011

ερώτηση για το στέγαστρο του Ακρωτηρίου κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ

Το ζήτημα της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, φέρνει για μια ακόμη φορά το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση των βουλευτών του Σταύρου Σκοπελίτη, Κώστα Καζάκου και Βέρας Νικολαΐδου προς τον υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού.
Στην Ερώτηση αναφέρεται: «Στις 23/9/2005 κατέρρευσε πριν ακόμη ολοκληρωθεί, το βιοκλιματικό στέγαστρο στις αρχαιότητες του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός Αγγλου τουρίστα και τον τραυματισμό άλλων δύο.
Μέχρι σήμερα οι φορείς του νησιού και των Κυκλάδων δεν έχουν μάθει τα αίτια της κατάρρευσης, τα διοικητικά και δικαστικά πορίσματα, ποιες δικαστικές διαδικασίες έγιναν ή γίνονται, αν υπάρχει εκπροσώπηση του υπουργείου ή του Δημοσίου και τελικά πότε θα λειτουργήσει ο χώρος»...

Οι βουλευτές τέλος ρωτούν: «Ποιος ευθύνεται για την κατάρρευση και ποια είναι τα αίτια; Τι πορίσματα έχουν ολοκληρωθεί και ποιο το περιεχόμενό τους; Στις δικαστικές διαδικασίες που έγιναν ή γίνονται σε βάρος της εταιρείας υπάρχει εκπροσώπηση του ΥΠΠΟΤ ή του Δημοσίου; Πότε θα λειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου Σαντορίνης;».
Θυμίζουμε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη δημοσιεύματα στον Τύπο ανέφεραν ότι το νέο στέγαστρο θα ολοκληρωνόταν τον περασμένο Μάη...