Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011

συλλήψεις του ΑΤ Θήρας για παραβίαση του Ν. περί ναρκωτικών

 «Πλούσιο» ήταν το αστυνομικό δελτίο του διημέρου 18 και 19 Ιουνίου του Α.Τ. Θήρας με αφορμή την σύλληψη ημεδαπών για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Σύμφωνα με Δελτία Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων,
Στo πλαίσιo της συνεχούς προσπάθειας καταπολέμησης της διάδοσης και χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη στις 17-6-2011 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 44 ετών, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε μέσα σε υπόγεια αποθήκη καταστήματός ενοικίασης μοτοποδηλάτων, ιδιοκτησίας του, στην περιοχή Φηρών- Θήρας, βρέθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον οποίο ο συλληφθείς είχε εγκαταστήσει αυτόνομο σύστημα ποτίσματος, εξαερισμού, φωτισμού και δημιουργίας κατάλληλων περιβαλλοντολογικών συνθηκών, τριάντα δύο (32) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1,20 έως 1,80 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του δράστη, βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος αποξήρανσης-επεξεργασίας των δενδρυλλίων κάνναβης. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα 51,2 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, που προοριζόταν για εμπορία.
Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, Ένα κινητό τηλέφωνο, Πέντε (5) φαρμακευτικά δισκία άγνωστης ουσίας, Μία ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.
Ενώ, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της 19ης Ιουνίου,

Συνελήφθησαν στις 18-6-2011 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένα ζευγάρι ημεδαπών και συγκεκριμένα ένας άνδρας ηλικίας 46 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 51 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών. Ειδικότερα:

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε, στην περιοχή Ημεροβίγλι- Θήρας, στην οικία όπου διέμεναν οι προαναφερόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός της οικίας σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο όπου είχαν εγκαταστήσει αυτόνομο σύστημα ποτίσματος, εξαερισμού, φωτισμού και δημιουργίας κατάλληλων περιβαλλοντολογικών συνθηκών, δεκαέξι (16) δενδρύλλια κάνναβης.
Επιπλέον, στον εξωτερικό χώρο της οικίας , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε γλάστρες, ακόμη δεκαέξι (16) δενδρύλλια κάνναβης. Τα ανωτέρω δενδρύλλια βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης και είχαν ύψος από 0,05 έως 0,65 μέτρα.
Επίσης, κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ποσότητα 1040 gr ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, που προοριζόταν για εμπορία.
Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, Δύο (2) κινητά τηλέφωνα, Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.