Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2011

το ρεπορτάζ των εγκαινείων της έκθεσης "Σαντορίνη, Σπίτια του Θεού"

Στη Γκαλερί της Ελληνο - Αμερικανικής Ένωσης ( Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) έγιναν στις 20 Ιουνίου, τα εγκαίνια της έκθεσης έργων ζωγραφικής του διεθνούς φήμης Έλληνα ζωγράφου και αρχιτέκτονα Καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη,με θέμα: «Σαντορίνη, Σπίτια του Θεού», υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας.
Μετά τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Ελληνο - Αμερικάνικης Ένωσης κ. Κρις Σπύρου, του Εκδότη – Διευθυντή των « Θηραϊκών Νέων» κ. Εμμανουήλ Λιγνού, που είχε την ευθύνη οργάνωσης των εγκαινίων και αναφέρθηκε στην πολύχρονη προσφορά του Ευθύμιου Βαρλάμη στη Σαντορίνη και της κ. Αναστασίας Βενετσάνου, ειδικής Συμβούλου του Δημάρχου κ. Νικολάου Ζώρζου, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, προλόγισε η ιστορικός και κριτικός τέχνης κ. Αθηνά Σχινά, που αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Καθηγητή Ευθυμίου Βαρλάμη.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν πολλοί, μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, οι Καθηγητές κ.κ. Λάμπρος Βαζαίος, Χρύσανθος Κιρπότιν, Γεώργιος Σανούδος, Πρόεδροι οργανώσεων, πολλοί Θηραίοι, κ.ά.
Προσφέρθηκαν ντοματοκεφτέδες, φάβα και μελιτίνια, που παρασκεύασε η κ. Ελισάβετ Δεϊμέζη - Αρβανίτη και πρόσφερε ο κ. Εμμανουήλ Λιγνός και κρασί Ασύρτικο και Νυχτέρι, που πρόσφερε η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων –Santowines. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε το Κέντρο Τέχνης Βεργίνας.