Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

"οικολογικός άνεμος" περιοδεία στις Κυκλάδες

Σίφνο, Σύρο, Τήνο και Άνδρο επισκέφθηκε ο Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής του "οικολογικού ανέμου" και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου με στόχο συζητήσεις με φορείς για τα θέματα που απασχολούν τα νησιά. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν η απασχόληση και η κοινωνική πολιτική (Σύρος), η πολιτική υγείας (Σίφνος), η πολιτική συνοχής (Τήνος) και η βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων (Άνδρος).
Συγκεκριμένα, στις 1 και 2 Ιουνίου ο Νίκος Χρυσόγελος επισκέφθηκε τη Σίφνο, όπου πήρε μέρος στις εκδηλώσεις για τη Χρυσοπηγή, καθώς και στη σύσκεψη που έγινε στον Δήμο για τα προβλήματα του νησιού και ιδιαίτερα για τα θέματα υγείας. Η σύσκεψη έγινε παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης (υφυπουργού Π. Ρήγα), των βουλευτών των Κυκλάδων.
Στη Σύρο (9/6) πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Θησέας Κυκλάδων» και συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων΄όπου συζητήθηκε η αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει το Ν. Αιγαίο.
Στην Τήνο μέλη του "οικολογικού ανέμου" συμμετείχαν στο διεθνές συνέδριο «Σχεδιάζοντας το Μέλλον των Ευρωπαϊκών Νησιών: Προκλήσεις – Νέες Στρατηγικές».
Στην Άνδρο (10-11/6), ο Νίκος Χρυσόγελος συμμετείχε σε συζητήσεις σχετικά με την ...«κρίση των απορριμμάτων» τόσο με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης όσο και με ενεργούς πολίτες, ενω επισκέφθηκε τον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων και παρουσίασε ένα αναλυτικό σχέδιο για το πώς η σημερινή κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, του περιβάλλοντος, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της τοπικής οικονομίας.
Για περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα της παράταξης http://ecoanemos.wordpress.com