Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

Αποκλειστικό! τι είδε (και τι είπε) η Κινέζα στον Γιάννη Μαχαιρίδη

«Η μικρή χώρα μου περνάει μεγάλη κρίση και πρέπει να τα βγάλουμε πέρα, αλλιώς ζήτω που καήκαμε και ποιός θα μας αγοράσει και καημένους και καμμένους» είπε ο Γιάννης Μαχαιρίδης στην αντικυβερνήτη της Επαρχίας Ανχούι της Κίνας κ. Χούα Ζιανχούι (αυτοί προφανώς το έχουνε χούι, ανάλογα με το μέρος απο το οποίο κρατάνε, να ταιριάζουνε και το επώνυμό τους..) για να πάρει την απάντηση : "Ας προσέχατε. Ολύμπιακούς αγώνες όμως μεγαλεία και φαντασίες θέλατε... κοντοί, σαν κι εμάς, αλλά μελαμψότεροι έλληνες.."

Και μπορεί οι παραπάνω διάλογοι να είναι λίγο "τραβηγμένοι", στην ουσίας τους όμως είναι αληθέστατοι, όσο και το γεγονός, αυτό δηλαδή της συνάντησης του "δικού μας ψηλού" και της κοντούλας στύλ "πόκεμον" Κινέζας αντικυβερνήτριας..
Εμείς σήμερα παρουσιάζουμε την είδηση, ενω υποσχόμαστε μια απο τις επόμενες ημέρες να αποκαλύψουμε και τους πλήρεις διαλόγους μεταξύ του έλληνα Περιφερειάρχη και της Κινέζας αντικυβερνήτη.

Σύμφωνα με το γεγονός,
Την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τη δεινή θέση που έχει περιέλθει, περιέγραψε σε γενικές γραμμές ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στην αντικυβερνήτη της Επαρχίας Ανχούι της Κίνας κα Χούα Ζιανχούι, που επισκέφθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου την Ρόδο, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας, προερχόμενη από τη Ρώμη και κατευθυνόμενη προς την Ελβετία. (απο τα χαμηλά στα ψηλά δηλαδή εισοδηματικά κλιμάκια, βάλε τώρα, τι θα φανταστεί η Κινέζα μετο τέλος του ταξιδιού της..)
Θέλοντας να της εξηγήσει τους λόγους της γενικής απεργίας και των κινητοποιήσεων που βίωναν εκείνο το διάστημα στη Ρόδο, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε πως «η χώρα μου περνάει μια σοβαρή οικονομική κρίση και καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα».
«Για την κατάσταση αυτή δεν φταίνε πάντα οι άλλοι" -συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης- "φταίμε κι εμείς". Φταίει κι ο Χατζηπετρής, σκέφτηκε ο τοπικός άρχοντας αλλά δεν το είπε.... "Μόνοι μας λοιπόν πρέπει να τα βγάλουμε πέρα και να βρούμε τις λύσεις», κατέληξε ο κ. Μαχαιρίδης, κάνοντας όμως παράλληλα τις σκέψεις οτι το μονο που μπορούμε να κάνουμε μονοι μας πια είναι να φαγωθούμε μεταξύ μας, γιατί ετσι και δεν πέσει κανα φράγκο απ έξω, η κατάσταση δεν σώζεται....

Η κ. Ζιανχούι κατανόησε ως φυσιολογική και αναμενόμενη την ανάγκη των πολιτών να διαμαρτυρηθούν «από τη στιγμή που -όπως είπε- που το έθνος σας αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα», εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση (απο μέσα της βέβαια έλεγε άλλα, μακαρίζοντας τον Μάο Τσε Τούνγκ, που τους "έκανε ανθρώπους" υπο το κόστος οτι 10 πέρνανε τις -κομματικές φυσικά- υποτροφίες, αλλά άλλοι 10.000 μαζευανε ρίζυ στις επαρχείες του βορρά. η αλήθεια βέβαια είναι οτι όλο και κάποιος πρέπει να το μαζευει κι αυτό το ρίζυ, γιατί είναι κι αυτη μια δουλειά..ενω, κι εν τέλει, who said life is fair?...)
Η κ. Ζιανχούι είπε επίσης οτι είναι φυσιολογικό οι έλληνες να απεργούν όταν έχουν έλληνες εργοδότες, γιατί έτσι είναι στην ελλάδα το εθιμοτυπικό και τα βρίσκουνε μεταξύ τους, ενω αν είχανε κινέζους δεν θα μπορούσανε να απεργούνε, γιατί θα πέφτανε οι απολύσεις σύννεφο, και μετα θα έπρεπε να βρούνε άλλη κινεζική εταιρία να δουλέψουνε, οπώτε σκασίλα της μεγάλη που απεργούνε οι έλληνες εις βάρος των ελλήνων, γιατί εκείνη απο την θέση στην οποία βρίσκεται αυτά τα βρίσκει αστειισμούς και γραφικότητες. Οι Έλληνες συντάκτες βέβαια στο άκουσμα αυτών των φράσεων "κόψανε" κάτι στα δελτία Τύπου γιατί ώρα είναι να έρθει η Κινέζα κι αντί(ς) να κάνουμε φιέστα να μας βγεί ξυνό....

Στην εθιμοτυπική συνάντηση, στην οποία συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού και στελέχη της Περιφέρειας Ανχούι, όπως και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, επαναβεβαιώθηκε η αμοιβαία θέληση των δύο πλευρών για στενότερη συνεργασία σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο, κάτι που έγινε και στις προηγούμενες επισκέψεις στη Ρόδο άλλων αντιπροσωπειών και κορυφαίων αξιωματούχων της Κίνας.
(έκτοτε όμως δεν ξέρουμε εαν έχει γεμίσει η Ρόδος κινέζους τουρίστες, γιατί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν αυξηθεί οι μαύροι, τουρίστες κι αυτοί, που πουλάνε μαυρα cd. με μαυρη μουσική δηλαδή, diana ross, michael jackson, stevie wonder κ.α.)

Η αντικυβερνήτης απηύθυνε πρόσκληση προς τον Περιφερειάρχη και την κα Διακοσταυριανού να επισκεφθούν την Κίνα, ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και ανταλλαγή απόψεων, ώστε να προγραμματιστούν οργανωμένες επισκέψεις στη Ρόδο, αλλά και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, γκρουπ τουριστών από την επαρχία Ανχούι, της οποίας ο πληθυσμός ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια κατοίκους. (μια χαρά, -να βάλω το κιμονό μου κι έρχομαι!- κι αν το αποφασίσετε, εγω είμαι μέσα, γιατί ποιός άλλος θα μου δώσει την ευκαιρία να πάω στην Κίνα δωρεάν, πόσο μάλλον αυτην την εποχή, που ως γνωστό έχει τελειώσει και η περίοδος Σιμήτη, που όλο και κανα νταραβέρι γινότανε..)

to be continued ...