Δευτέρα, Ιουνίου 20, 2011

Χ. Κόκκινος για κυβερνητικά μέτρα και "καλλικράτη"

"Χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία" χαρακτηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου και μέλος της ΝΔ, Χαράλαμπος Κόκκινος.


Σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει οτι,
Η πολιτική της σκληρής και άδικης λιτότητας που επέβαλλε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις αντίθετες προεκλογικές δεσμεύσεις δεν οδηγεί πουθενά.
Οι κυβερνώντες διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό ότι το 2012 η χώρα μας «θα έβγαινε στις αγορές» και ότι «θα υπήρχε φως στο τούνελ». Σήμερα εύχονται και μεταθέτουν τις ελπίδες για έξοδο από την κρίση μετά το 2015, επιβάλλοντας σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα που δίνουν τη χαριστική βολή στην ελληνική κοινωνία.
Η χειρότερη και η πιο αναξιόπιστη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος ζητά νέες θυσίες. Θυσίες που δε δίνουν ελπίδα γιατί στηρίζονται στην ίδια αποτυχημένη πολιτική συνταγή.
Το ΠΑΣΟΚ, πριν ένα έτος, «υποδούλωσε» τη χώρα στο ΔΝΤ και τώρα «στραγγαλίζει» την ελληνική κοινωνία επιβάλλοντας της πρόσθετα μέτρα «θηλιά» 28,3 δις ευρώ.

Η «μέγγενη» του Νέου Μνημονίου:
Επιβάλλει πρόσθετους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές συνολικού ύψους 12,1 δις ευρώ. Μειώνει τις δαπάνες για μισθούς υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου κατά 2,1 δις ευρώ. Περικόπτει κονδύλια για υγειονομική περίθαλψη, ασφαλιστικές και κοινωνικές παροχές κατά 6,22 δις ευρώ.
Συρρικνώνει το δημόσιο τομέα κατά 2 δις ευρώ. Περικόπτει δαπάνες σε Περιφέρειες και Δήμους κατά 1,3 δις ευρώ. Μειώνει επενδυτικές, λειτουργικές και εξοπλιστικές δαπάνες του Δημοσίου κατά 2,28 δις ευρώ. Με εισπρακτικά μέτρα, «θύελλα» φόρων και νέο κυνηγητό των πολιτών επιβάλλει επιπλέον βάρη ύψους 2,26 δις ευρώ. Απολύει χιλιάδες υπαλλήλους από υπηρεσίες, οργανισμούς και λοιπούς φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν. Ετοιμάζει την εκποίηση των «ασημικών» της χώρας. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η παραπαίουσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (κόμμα που κυβερνά τα 22 χρόνια από τα 30 τελευταία χρόνια της Μεταπολίτευσης) δεν έχει πρόγραμμα και είναι αδύνατη και άτολμη να πάρει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές αποφάσεις που θα άρουν τα αδιέξοδα που καθημερινά δημιουργεί.

Επίσης, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» ,μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι :
Συμπληρώνονται έξι (6) μήνες από την εφαρμογή του Καλλικράτη. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα ούτε ο πιο απαισιόδοξος δεν θα περίμενε τέτοια παταγώδη αποτυχία της νέας «πολυδιαφημισμένης μεταρρύθμισης». Αποτυχία που οδηγεί… όπισθεν ολοταχώς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αποτυχία που απαξιώνει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και απογοητεύει τις προσδοκίες των πολιτών. Αποτυχία που έχει οδηγήσει τους Δήμους σε τραγική κατάσταση. Αποτυχία που δείχνει την ένδεια και την προχειρότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού και την αδυναμία της Περιφερειακής Αρχής που «στηρίζει» και στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα το ΠΑΣΟΚ.
Οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου βλέπουν ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:
Παραμένει υποστελεχωμένη και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ελάχιστου υπαλληλικού προσωπικού, οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται επαρκώς. Το θεσμικό πλαίσιο παραμένει θολό και ομιχλώδες. Δεν υπάρχει οικονομική στήριξη του εγχειρήματος. Θυμίζουμε ότι με ψήφους της Περιφερειακής Αρχής ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός οπισθοδρόμησης και παρακμής και η κυβέρνηση προχωρά διαρκώς σε περικοπές.
Με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής δεν έχουν συσταθεί ακόμα οι δύο προβλεπόμενες από το άρθρο 164 του N. 3852/2010 επιτροπές περιφερειακής πολιτικής (βλ. τουριστικής ανάπτυξης, αγροτικής οικονομίας κ.α.) Δεν γίνεται καμία συναινετική και ουσιαστική προσπάθεια από την Περιφερειακή Αρχή (παρά τις εναλλακτικές και επίμονες προτάσεις μας για συνεννόηση) για να βρεθεί το πρόσωπο που θα λειτουργήσει το θεσμό του «Συμπαραστάτη του Πολίτη». Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της Περιφερειακής Αρχής φαίνεται και στον αποκλεισμό της μειοψηφίας (που εκφράζει το άλλο μισό σχεδόν του εκλογικού σώματος του Νοτίου Αιγαίου) από κρίσιμες συσκέψεις και από τα κτήρια της Περιφέρειας με την παράνομη μη παραχώρηση γραφείων παρά τις αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες. Δεν έχει ψηφιστεί κανονισμός λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου και ο Οργανισμός Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Δεν προωθείται καμιά οργανωμένη αναπτυξιακή δράση.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουν μετατραπεί σε «χρηματοδότες» της Περιφέρειας αφού δεν τους καταβάλλονται έγκαιρα τα έξοδα των μετακινήσεών τους για τις συνεδριάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων ή της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο κ. Ραγκούσης δεν θεσμοθέτησε την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ) που θα αντικαταστήσει την Ε.Ν.Α.Ε. Με σκοπό το «διαίρει και βασίλευε» και, ενδεχομένως, τη «μπαχαλοποίηση» του συστήματος καθυστερεί τη διαδικασία και την οργάνωση της Ε.Ν.Α.Ε.
Γίνεται πλέον απ’ όλους αντιληπτό ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι «συνένοχη» σιωπώντας στη σκόπιμη υποβάθμιση της ζωής μας και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης που συντελεί η κυβέρνηση. Ο επικεφαλής και τα στελέχη του περιφερειακού συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας» με διαρκή παρουσία και επαφή με την κοινωνία, με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να διαφυλάξουμε το κύρος της αυτοδιοίκησης και να προωθήσουμε τα συμφέροντα των νησιωτών μας.