Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

το «τοματάκι Σαντορίνης» στο τρίτο συνέδριό του

Στις 8-9 Ιουλίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη, στη συνεδριακή αίθουσα της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, το 3ο Συνέδριο για τη Μικρόκαρπη Ντομάτα. Το συνέδριο αυτό όπως και τα προηγούμενα οργανώνεται με πρωτοβουλία της «Ηλιότοπος» και με συνδιοργανωτή την «Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων».

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο «τοματάκι Σαντορίνης», στα προϊόντα μεταποίησής του και στις χρήσεις τους. Η γαστρονομία της Σαντορίνης και η άρρηκτη σχέση της με το «τοματάκι Σαντορίνης» αλλά και η συνολική σύνδεσή τους με τον τουρισμό θα έχουν ξεχωριστή, βαρύνουσα θέση στις εργασίες του συνεδρίου και στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Το φετινό συνέδριο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και θα έχει εορταστικό χαρακτήρα ενόψει της αναμενόμενης αναγνώρισης του «τοματάκι Σαντορίνης» ως προϊόν ΠΟΠ, εξέλιξη στην οποία είναι βέβαιο ότι έχουν συμβάλει τα δύο προηγούμενα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το 2002 και το 2005.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα καλύψει ενότητες που αφορούν τόσο σε θέματα καλλιέργειας όσο και σε θέματα αξιοποίησης του προϊόντος είτε ως νωπού είτε ως μεταποιημένου. Επιστήμονες του αγροτικού τομέα, ειδικοί σε θέματα marketing και προβολής, επιχειρηματίες και στελέχη του τουριστικού τομέα και της εστίασης, ειδικοί σε θέματα λαογραφίας και τοπικής παράδοσης, συγγραφείς-ερευνητές γαστρονομίας θα συμμετέχουν ως ομιλητές.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα υπάρξει ανοικτή εκδήλωση με ευρεία συμμετοχή κοινού η οποία θα περιλαμβάνει εκλαϊκευμένη ομιλία σχετική με τη διατροφή, συζήτηση σε στρογγυλή τράπεζα σχετική με τη γαστρονομική προοπτική της Σαντορίνης και της σύνδεσής της με τον τουρισμό καθώς και διαγωνισμό τηγανίσματος τοματοκεφτέδων.
Πληροφορίες για το συνέδριο υπάρχουν στη σελίδα http://cherrytomato2011.conferences.gr