Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2011

πολιτιστικός σύλλογος Αμοργού - δραστηριότητες

 
Για το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του μας ενημέρωσε η πρόεδρος του "Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θολαρίων Αμοργού" κ. Ειρήνη Γιαννακοπούλου. Απο τον προγραμματισμό και τις δραστηριότητές του βλέπουμε οτι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενεργό Σύλλογο με σκοπό την οργάνωση των γυναικών του νησιού καθώς και την διατήρηση των εθίμων του.

Απο την ενημέρωση που έχουμε μάθαμε οτι ο "Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Θολαρίων Αμοργού", έκοψε την ετήσια πίτα του στις 6 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Πνευματικόυ Κέντρου Θολαρίων, ενω στα παιδιά και στους μεγάλους που παρευρέθηκαν προσφέρθηκαν μικρά δωράκια.


Ο Σύλλογος για τις απόκριες διοργανώνει το "Εθιμο του Καπετάνιου", που αναβιώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς (φέτος στις 6 Μαρτίου) στην Αιγιάλη, στο χωριό Λαγγάδα. Η προετοιμασία και το ντύσιμο του "Καπετάνιου" γίνεται στην γραφική εκκλησία της Παναγίας της Πανωχωριανής, ενω τον ακολουθεί η πομπή από την νεολαία του νησιού ντυμένη με παραδοσιακές στολές και ντόπια όργανα. Ο "Καπετάνιος" και όσοι τον ακολουθούν φτάνουν στην πλατεία της Λαγγάδας, όπου ο Καπετάνιος πάνω στο άλογο, διαλέγει την καπετάνισσα ενω της όλης εκδήλωσης ακολουθεί γλέντι και χορός.
Για την δε Καθαρά Δευτέρα, διοργανώνονται έξοδοι σε ωραίες εξοχές, με φαγοπότι, μουσική και χορό.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Συλλόγου ή -και γιατί οχι- την επίσκεψή σας στο όμορφο Κυκλαδίτικο νησί μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο του Συλλόγου στο 693 6608678