Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

βουλευτές Αιγαίου της ΝΔ για αξιοποίηση νησιών / ηλεκτροδότηση απο την Τουρκία

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Βρούτσης μας ενημερώνει για την κοινή δήλωση που υπέγραψαν άπαντες οι βουλευτές Αιγαίου της ΝΔ με αφορμή την Έκθεση του ΙΣΤΑΜΕ για την αξιοποίηση 598 νησιών της χώρας ως προς την οποία αναφέρουν οτι "δημιουργεί συνθήκες για την εκποίηση των νησιών της χώρας, αναδεικνύει τη μεθοδική και συστηματική επιδίωξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να εκποιήσει δημόσια περιουσία."
Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρουν οτι "πέραν της πρόσφατης ανακοίνωσης της "τροίκας" για έσοδα ύψους 50 δις. ευρώ, το θέμα της προετοιμαζόταν από το Νοέμβριο του 2010" καθώς και οτι, "ο  ακριτικός και νησιωτικός Ελληνισμός του Αιγαίου νιώθει να θίγεται άμεσα από αυτές τις μεθοδεύσεις και απαιτεί από την Κυβέρνηση μία έντιμη και ξεκάθαρη διαβεβαίωση."

Ως βουλευτές των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, πιστεύουμε στη συστηματική και ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κύρια προϋπόθεση να είναι εθνικά επωφελής και να μην απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα. Η πώληση νησιών, νησίδων ή βραχονησίδων, δεν εμπίπτει στην έννοια αυτής της αξιοποίησης, αντίθετα οδηγεί σε άλλους επικίνδυνους δρόμους.

 
Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Βρούτσης μας ενημερώνει επίσης για την κοινή δήλωση που υπέγραψαν άπαντες οι βουλευτές Αιγαίου της ΝΔ με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός προτίθεται να εγκρίνει τη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου με την Τουρκία, έτσι ώστε να ηλεκτροδοτούνται από αυτήν.
 
Οι βουλευτές Αιγαίου της Ν.Δ. Ιωάννης Βρούτσης (Ν. Κυκλάδων), Σπυρίδων Γαληνός (Ν. Λέσβου), Μίκα Ιατρίδη (Ν. Δωδεκανήσου) και Κωστής Μουσουρούλης (Ν. Χίου) προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:
Βασική αρχή της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος ηλεκτροδότησης αποτελεί η επάρκεια και η ασφάλεια ενέργειας για όλους τους πολίτες και σε όλη την Επικράτεια της χώρας. Αυτή ήταν και βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης της Ν.Δ., όταν προχωρούσε στην επικαιροποίηση της μελέτης διασύνδεσης των νησιών του Αιγαίου με το ηπειρωτικό σύστημα, καθώς και στη μελέτη διασύνδεσης ειδικά για τις Κυκλάδες.
Οποιαδήποτε άλλη λύση για την ενεργειακή επάρκεια των νησιών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.