Κυριακή, Φεβρουαρίου 13, 2011

"Aθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης" - δραστηριότητες

 Ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητές του και το πρόγραμμα των μαθημάτων του μας έστειλε ο "Aθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης".

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε,

Ο "Aθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης" είναι ένας νέος σύλλογος που προστέθηκε στην δύναμη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι. Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος ξεκίνησε μόλις τον Οκτώβριο του 2010, αριθμεί δεκάδες αθλητές και αθλήτριες στα αθλήματα του μουιτάι και σινσέεκαν καράτε.
Η πολύ καλή πορεία του συλλόγου οφείλεται στους υπεύθυνους που τον πλαισιώνουν. Υπεύθυνος προπονητής του Συλλόγου είναι ο Μιχάλης Δρόσος, μάστερ του μουιτάι, που εδω και δεκαετίες πρωταγωνιστεί στο διεθνές στερέωμα των πολεμικών τεχνών και έχει βραβευθεί πολλές φορές ως "κορυφαίος προπονητής" και αποκαλείται «ο προπονητής των πρωταθλητών».

Ο Μιχάλης Δρόσος έχει μάστερ στο άθλημα του μουιτάι από το Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής της Ταϊλάνδης, είναι πτυχιούχος διαιτητής - κριτής επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αγώνων μουιτάι από το Πανεπιστήμιο Φ.Α. Ταϊλάνδης, την Παγκόσμια Ομοσπονδία IFMA και το Muaythai Institute. Eίναι επίσημος αντιπρόσωπος των διεθνών ομοσπονδιών του μουιτάι, WMC,IFMA, EMF, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι και αντιπρόεδρος της αντίστοιχης Βαλκανικής, BMF.
Στο καράτε, όντας κάτοχος 7ου dan, είναι αρχηγός του συστήματος SHINSEIKAN KARATE για την Ελλάδα, το οποίο και πλαισιώνεται από την αντίστοιχη ελληνική ομοσπονδία, η οποία είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σινσέεκαν Καράτε.
Στην πολυετή πορεία του στο χώρο των πολεμικών τεχνών έχει έρθει σε επαφή με όλους τους θρύλους των πολεμικών τεχνών, ενώ ο ίδιος είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει παίξει επαγγελματικούς αγώνες στην Ταϊλάνδη.
Είναι ακόμα προπονητής στο άθλημα του krabi krabong και της πυγμαχίας, πτυχιούχος της σχολής της παραδοσιακής ιατρικής Wat Po, της Ταϊλάνδης, στο thai massage, καθώς επίσης και πτυχιούχος πρώτων βοηθειών. Οι φωτογραφίες του έχουν κατά καιρούς κοσμήσει πολλά εξώφυλλα περιοδικών πολεμικών τεχνών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Θέλοντας να προσφέρει στην αθλητική ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του την Σαντορίνη πήρε την πρωτοβουλία για την ίδρυση του αθλητικού συλλόγου Σαντορίνης.
Στόχος του να προσφέρει κίνητρα στους νέους του νησιού να καλλιεργήσουν το σώμα τους και το πνεύμα τους μέσω της άσκησης και οι Σαντορινιοί αθλητές να διακριθούν πανελληνίως και διεθνώς, κάνοντας την Σαντορίνη πόλο έλξης του μουιτάι για τα Βαλκάνια και όχι μόνο, διοργανώνοντας αγώνες, σεμινάρια και επιδείξεις. Με αυτό το σκεπτικό διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Σαντορίνη το καλοκαιρινό πρόγραμμα προπονήσεων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι.


Σε αυτή του την προσπάθεια έχει βοηθό προπονητή στο νέο Aθλητικό Sύλλογο Σαντορίνης τον μαθητή του Αρτέμη Καραμολέγκο που αποτελεί προσωπική του επιλογή, εκτιμώντας το ήθος του, την αξιοπρέπειά του και παράλληλα την αγάπη του για το άθλημα του μουιτάι και του σινσέεκαν καράτε και την αγωνιστική και τεχνική του κατάρτιση.  Προερχόμενος και ο ίδιος από οικογένεια που ασχολούνταν με τις πολεμικές τέχνες, καθώς ο πατέρας του είναι παλιός δάσκαλος, είχε βιώσει από μικρός τις ηθικές αξίες και την ευγένεια που απορρέουν από την ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες.
Συνδυάζοντας λοιπόν τα πνευματικά με τα σωματικά προσόντα, ο Καραμολέγκος Αρτέμης είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Μουιτάι, έχει διακριθεί στις Πανελλήνιες Διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μουιτάι, ενώ έχει συμμετάσχει ακόμα και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μουιτάι στην Ταϊλάνδη.

Επιστημονική υπεύθυνη του συλλόγου είναι η Μαρία Αβραμίδου. Όντας καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακό στον τομέα της άθλησης και διατροφής, διδακτορικές σπουδές στην διατροφή κορυφαίων αθλητών πολεμικών τεχνών, φοιτήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, τελειόφοιτη Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, αλλά και 6 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Μουιτάι, την Πυγμαχία και το Σάντα, είναι η πλέον κατάλληλη για να ασχοληθεί με την διατροφική καθοδήγηση των αθλητών που συμμετέχουν σε αγώνες. Η Μαρία Αβραμίδου είναι ακόμα διεθνής διαιτητής - κριτής πτυχιούχος από το Πανεπιστήμιο Φ.Α. Ταϊλάνδης, την Παγκόσμια Ομοσπονδία IFMA και το Muaythai Institute, κάτοχος 4ου dan στο σινσέεκαν καράτε, πτυχιούχος της σχολής της παραδοσιακής ιατρικής Wat Po, της Ταϊλάνδης, στο thai massage, καθώς επίσης και πτυχιούχος πρώτων βοηθειών.
Ο "Aθλητικός Σύλλογος Σαντορίνης" βρίσκεται στο δρόμο Μεγαλοχωρίου - Εμπορείου και είναι καθημερινά ανοιχτά για προπονήσεις και εγγραφές.
Λειτουργούν τμήματα μουιτάι και σινσέεκαν καράτε για άντρες, γυναίκες και παιδιά.
Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα www.hellas-ifmamuaythai.com