Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

Περιφέρεια - συναντήσεις - συμφωνίες - συνεργασίες ...

Αντίθετος σε κάθε αποδρομολόγηση πλοίου εμφανίστηκε ο Περιφέρειας Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στην συνεδρίαση (15/2) του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), ψηφίζοντας «όχι» στη σχετική πρόταση.
Αιτιολογώντας την αρνητική του ψήφο τόνισε πως η Πολιτεία οφείλει να αναζητεί και να εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους, ενώ σε ό, τι αφορά στους πλοιοκτήτες ανέφερε ότι αναγνωρίζει τις  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όμως «είναι άδικο, την ώρα που καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες προσέλκυσης των επισκεπτών στα νησιά μας, να μειώνονται τα δρομολόγια».
Παράλληλα πρότεινε σε μια επόμενη συνεδρίασή του, το Συμβούλιο να ασχοληθεί σοβαρά με τον ακτοπλοϊκό χάρτη του Αιγαίου.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε χθές 16/2 με την Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Πουσσαίου και Τζώρτζη Μακριωνίτη.
Στην συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και κοινή βούληση για συνεργασία σε πολλούς τομείς, ενω συμφωνήθηκε να στηριχθούν πρωτοβουλίες, όπως το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (KETA) Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης είχε συνεργασία με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε, με αντικείμενο τις μελέτες που πρέπει να προωθηθούν άμεσα, απαιτώντας να δοθεί προτεραιότητα στα μικρά νησιά και σε έργα περιβάλλοντος, τα οποία να αφορούν στο τρίπτυχο «νερά, λύματα, απορρίμματα».