Δευτέρα, Φεβρουαρίου 14, 2011

Περιφέρεια - άξονες ανάπτυξης


Με ανακοίνωσή της η γραμματεία της Περιφέρειας μας ενημερώνει οτι την Παρασκευή 11.2 πραγματοποιήθηκε ("πολύωρη και ευρεία" λέει η ανακοίνωση...) σύσκεψη στη Ρόδο μεταξύ των :
Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα, χωρικού αντιπεριφερειάρχη Φώτη Χατζηδιάκου,  Γενικού Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Πουλή και των συναρμοδίων διευθυντών κ. Χαραλάμπους και Οικονομίδη (πολλοί αρμόδιοι...)

Η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο κ. Μαχαιρίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, αλλά και της επόμενης επίσκεψής του που θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφεριακού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί ο "σχεδιασμός ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στα νησιά".
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται οτι σε συνέχεια της προγραμματικής (βλ. προεκλογικής) δέσμευσης της περιφερειακής αρχής, για ευθεία διασύνδεση του πρωτογενή τομέα και της τουριστικής βιομηχανίας των νησιών,ο κ. Μαχαιρίδης θα συναντηθεί με τις Ενώσεις Ξενοδόχων, των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων, με απώτερο σκοπό, αυτή η προσπάθεια να καταλήξει στη δημιουργία Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, φορέα, που θα λειτουργεί υποστηρικτικά στον σχεδιασμό της αγροτικής ανάπτυξης και της παραγωγικής διαδικασίας στην περιοχή.


"Ντόπιο κρασάκι για το ξενοδοχείο σας θέλετε;"
Σε πολύ απλά ελληνικά, θα γίνουν προσπάθειες να συνεργαστούν καλύτερα οι παραγωγικές δυνάμεις των νησιών.