Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

εκδηλώσεις σχολείων

Για την διεξαγωγή του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων μας ενημέρωσε το αρμόδιο γραφείο εκπαίδευσης με έδρα την Ερμούπολη.
Το φεστιβάλ θα γίνει το διάστημα Δευτέρα 23 - Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, ενω σύμφωνα με το πρόγραμμα, τα παιδιά κάθε σχολείου ή τάξης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια έκφρασης και δημιουργίας καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ απο τις 9.00π.μ-13.00μ.μ.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνουν παρουσιάσεις και θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια, όπως «Ο κύκλος του νερού-Εξοικονόμηση νερού», «Αφήγηση παραμυθιών», «Εργαστήρι Γελοιογραφίας», «Εργαστήρι Γλυπτικής», «Εργαστήρι παρασκευής ψωμιού», «Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής», «Εργαστήρι Χαρτοπολτού», «Θεατρικό παιχνίδι», «Η δύναμη της ομάδας», «Εργαστήρι μαγειρικής και διακόσμησης», «Παραδοσιακά παιχνίδια» κ.α.
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις : «Το πετράδι επιστρέφει» του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και «Ένας διαφορετικός θίασος» του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας.