Δευτέρα, Μαΐου 23, 2011

πολίτες κόντρα στον καιρό - ενημέρωση

Στην Κώ περιόδευσαν την Πέμπτη 12 Μαίου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της παράταξης "πολίτες κόντρα στον καιρό" Νίκο Συρμαλένιο. Κατα την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί επισκέφθηκαν το ΙΚΑ, το νοσοκομείο, το Δημαρχείο, ενώ ιδιαίτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Μητροπολίτη Ναθαναήλ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση,
Στις συναντήσεις αναδείχθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν το νησί με κυρίαρχα τα θέματα της υγείας και της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα της κρίσης του τουριστικού αναπτυξιακού μοντέλου. Παράλληλα, αναδείχθηκαν και τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική οικονομία, αλλά επειδή όπου και να περιοδεύουν οι πολιτικοί αυτήν την εποχή τα ίδια λένε και μας έχει μαυρίσει η ψυχή, καλό είναι όσο μπορούμε να εστιάζουμε και στην κατά τόπους ειδησεογραφία…
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ από την Κώ τόνισε ότι τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης στραγγαλίζονται, ότι μπορεί φέτος να υπάρξει συγκυριακή τουριστική ανάπτυξη αλλά αυτή δεν μειώνει την ανεργία, ενω η “απασχόληση” των μαθητευόμενων με χαμηλές αμοιβές στα μεγάλα ξενοδοχεία, οξύνει την ανεργία και διαιωνίζει το καθεστώς της αναφάλιστης εργασίας.


Σε Ημερίδα με θέμα την Υγεία, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Δωδεκανησίων στα γραφεία της στον Πειραιά, συμμετείχε ο επικεφαλής της παράταξης «πολίτες κόντρα στον καιρό» Νίκος Συρμαλένιος. Σύμφωνα όμως με την ενημέρωση που μας έστειλε «η ημερίδα πέρα από κάποια χρήσιμα ενημερωτικά στοιχεία που παρουσίασαν οι εισηγητές, κυρίως οι κύριοι Κρεμαστινός και Ζώτος, μετεξελίχθηκε σ' ένα προπαγανδιστικό κυβερνητικό μονόλογο.»
«Εμείς» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Συνδιασμός «δεν είμαστε από αυτούς που θα αμφισβητήσουμε το έργο που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια στα νησιά, όμως οι συγκρίσεις δεν μπορούν να γίνουν μεταξύ του 2011 και της δεκαετίας του '80, αλλά μεταξύ των σύγχρονων αναγκών μιας σύγχρονης πραγματικότητας»