Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

Περιφέρεια - ενημέρωση

Στην 5η Διεθνή Έκθεση SUMMER HOLIDAYS EXPO που έγινε 20-22 Μαΐου στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO PALACE στο Μαρούσι συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Η SUMMER HOLIDAYS EXPO διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά κι έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό γεγονός, με τη συμμετοχή 150 εκθετών και χιλιάδων επισκεπτών.

Τον τρόπο λειτουργίας και τους σκοπούς που υπηρετεί το Σχολείο Κωφών και Κωφαλάλων στη Ρόδο ανέπτυξαν σε ειδική παρουσίαση η εντεταλμένη για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Μουτάφη, οι εκπαιδευτικοί και η τμηματάρχης του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Αρμονία Αντωναράκη, με αφορμή την έναρξη των εγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά.
Κατα την διάρκεια της εκδήλωσης υπογραμμίστηκε απ’ όλους το σημαντικό έργο που επιτελείται στο συγκεκριμένο σχολείο, παρέχοντας στα παιδιά τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα για άρτια εκπαίδευση, ώστε να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

Την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 στο Νότιο Αιγαίο είχε ως αντικείμενο η τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 20.5 στη Σύρο, με τη συμμετοχή του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτη Ρήγα.
Στην τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε ότι "υπάρχουν προβλήματα με τους κεντρικούς φορείς που διαχειρίζονται περιφερειακά προγράμματα, όπου εμείς δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις αποφάσεις τους, αλλά κυρίως δεν έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε τις περισσότερες φορές στις αποφάσεις τις οποίες παίρνουνε και μας αφορούν".

Μια πολύ ωραία ιδέα υλοποιούν οι κάτοικοι της Ρόδου προγραμματίζοντας την “ανακύκλωση χαρτιού” σε εβδομαδιαία βάση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από τις 28 Μαΐου και κάθε Σάββατο σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού θα συγκεντρώνονται ποσότητες διαφόρων ειδών χαρτιών οι οποίες και θα προωθούνται για ανακύκλωση. Η πρωτοβουλία ανήκει στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία "Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου" βασικός σκοπός της οποίας είναι η προώθηση του εθελοντισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και του πολιτισμού της Ρόδου μέσα σε ένα πλαίσιο αειφόρου ανάπτυξης. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται από αυτήν την διαδικασία θα προορίζονται για δράσεις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές, αποκλειστικά για το νησί.
Το σύνθημά τους; Και το τελευταίο χαρτάκι τώρα πια έχει αξία! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες με τον κ. Γρηγοριάδη στο 6944640451  και στο rhodesvolunteers@gmail.com

Πουσαίος Νο 1
Την υποστήριξή του στο Κέντρο Πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών “Θησέας Κυκλάδων”, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου.
Ο κ. Πουσσαίος διαβεβαίωσε τους υπεύθυνους πως θα διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την εύρυθμη λειτουργία του φορέα, ενώ τόνισε πως στόχος είναι να βρεθούν τρόποι και διαδικασίες προκειμένου όπως είπε “αποδέκτες αυτής της προσπάθειας να είναι το σύνολο των νησιών των Κυκλάδων”.

και Νο 2
ή, μου κάνει πλάκα κι ο .. Πουσσαίος!
"Συνάντηση με τον Δήμαρχο της Ίου κ. Πετρόπουλο είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί. Ο κ. Πουσσαίος ενημερώθηκε από τον κ. Πετρόπουλο για την πρόοδο των έργων υποδομής."
Την παραπάνω ανακοίνωση λάβαμε απο το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας κι ειλικρινά μας έφτιαξε το κέφι, σκεπτόμενοι οτι ο καιρός -σ.σ. ο πολιτικός- έχει τέτοια γυρίσματα που μπορεί να αφήσει έκπληκτο και τον πιο .. φαντσιόπληκτο δημοσιογράφο! Διότι, εδω που τα λέμε, δεν το περνάς και στο ντούκου το γεγονός οτι εν έτη 2011 η επίσκεψη του κ. Πουσσαίου στην Ίο -στην οποία παρεμπιπτόντως έχει κάνει 20 χρόνια δήμαρχος- αποτελεί είδηση!  Όσο για την μεταξύ των 2 ανδρών συνάντηση, απ' οτι μάθαμε οτι ο Πουσαίος είχε μπει για τα καλά στον νέο του ρόλο με ατάκες του στυλ "τι ωραίο νησί,και ...πως το είπαμε;!
Να στε καλά, κάτι τέτοια περιμένουμε κι εμείς, σε αυτήν την περιοχή, για να γράφουμε κανα "χιουμοριστικό" κειμενάκι...