Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

πρόγραμμα για παιδιά απο το "κέντρο μουσικής κίνησης και λόγου"

Για την υλοποίηση ενός πολύ ενδιαφέροντος προγράμματος μας ενημερώνει ο Δήμος Σαντορίνης, το οποίο συνδιοργανώνει με το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής Κίνησης και Λόγου «Μαρίζα Κωχ».
Σύμφωνα με την ενημέρωση και πρόσκληση ενδιαφέροντος που έχουμε λάβει,
Το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής Κίνησης και Λόγου «Μαρίζα Κωχ» προτείνει ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά, διάρκειας τριών εβδομάδων, από 27 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου. Οι δραστηριότητες θα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στο Καμάρι, θα διαρκούν έξι ώρες καθημερινά από τις 09:00 έως τις 15:00 πλην Σαββάτου και Κυριακής ενώ στα παιδιά θα προσφέρεται ελαφρύ γεύμα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, που οργανώνονται και πραγματοποιούνται από ειδικά εκπαιδευμένους παιδαγωγούς υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρίζας Κωχ η οποία παράλληλα θα διδάσκει μουσική-σολφέζ, άρθρωση του λόγου και διαφραγματική αναπνοή, λογοπαιδική, θεατρικό παιχνίδι, παραδοσιακό τραγούδι, μαθήματα επικοινωνίας στην αγγλική γλώσσα, βοηθητικές γυμναστικές ασκήσεις κ.α.
Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και επί σειρά ετών διδάσκεται σε μεγάλα Ιδιωτικά σχολεία, στο Ωδείο Αθηνών και στη σχολή της κ. Μαρίζας Κωχ. Οι εγγραφές ξεκινούν την 1η Ιουνίου και λήγουν στις 15 του ίδιου μήνα. Η φόρμα εγγραφών θα διατίθεται στην γραμματεία των Δημοτικών Σχολείων του νησιού. Ο αριθμός των παιδιών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής. Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά θα έχουν την χαρά να καλέσουν τους γονείς και τους φίλους τους στην αποχαιρετιστήρια γιορτή, να τους παρουσιάσουν όσα έμαθαν και να λάβουν την βεβαίωση της εκπαίδευσης τους.
Ο Δήμος Θήρας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Παγκράτιος Πολιτιστικός Σύλλογος είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια μουσικής καλλιέργειας των παιδιών.
Η οικονομική συμμετοχή του προγράμματος είναι 300€ (+50€ εγγραφή) Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 210- 92.27.687 από Τρίτη έως και Παρασκευή, ώρες 12.00πμ - 04.00μμ.