Παρασκευή, Μαΐου 27, 2011

και δεν είμαστε καν στα σύνορα

(γιατί αν είμασταν, κάτι τέτοια θα τα είχαμε συνηθίσει, να βλέπουμε δηλ. κόκκινα σημαιάκια και δεν θα μας σόκαραν όπως στην περίπτωση της Σαντορίνης, που η δραματικοποίηση της κατάστασης είναι τέτοια θαρρώ, ωσαν να μας την .. "έπεφταν" ευθέως οι γείτονές μας, κι οχι άσχετοι Ολλανδοί για να καλαμπουρίσουν περί των δημοσίων οικονομικών..)

Απάντηση στο προσβλητικό, όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα της Ολλανδικής εφημερίδας “DePers”έστειλε ο Δήμος της Σαντορίνης, στην ίδια την εφημερίδα καθώς και σε σειρά εγχώριων φορέων.

Σύμφωνα με την επιστολή,
Με το παρόν διαμαρτυρόμαστε έντονα για το υβριστικό δημοσίευμα της δημοσιογράφου της εφημερίδας σας κας Eva Ludemann, το οποίο προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του τόπου μας, προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων της Σαντορίνης, δημιουργεί εικόνες αποπροσανατολισμού, παράγει ψευδείς ειδήσεις, από σκοπιμότητα ή πορισμό οφέλους, και πιθανόν εγείρει εθνικά ζητήματα.
Με τα δημοσιεύματά σας προκαλείται το αίσθημα της περηφάνιας του λαού μας και αυτό δεν το ανεχόμαστε.
Σας καλούμε άμεσα να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Επιφυλασσόμαστε δε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Ο Δήμος της Σαντορίνης δεν έχει κινηθεί νομικά κατα του ενύπου (δεν θα ήταν κι άσχημη ιδέα να ζητούσαμε πχ τον μισό προυπολογισμό σε αποζημίωση) ενω σύμφωνα με πληροφορίες καμιά τριανταριά Σαντορινιοί έχουν στείλει στο μέιλ της εφημερίδας φωτογραφίες με τους παίκτες του Άγιαξ να φορούν ελληνικές παραδοσιακές φουστανέλλες. Σύμφωνα με την λεζάντα "έτσι απαντάει η Ελλάς"...

Συμπληρωματικό, 28.5, 09.45.
Τώρα που το ξαναβλέπω, ακόμη πιο ψύχραιμα, πως γίνεται κι όλο με.. ανοησίες ασχολιόμαστε (τυχαίο; δε νομίζω..) αντί να κοιτάμε και να προσανατολιζόμαστε -σταθερά- στα όμορφα πράγματα...
Ως "απάντηση" ή ως κίνηση "αντιπερισπασμού" για όλους μας, κι ακόμη περισσότερο στους πολεμοχαρείς φανατικούς (!) θα προτείναμε τα υψηλού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος και αισθητικής λευκώματα εθνογραφικής και ανθρωπολογικής μελέτης, του βαθιά φιλέλληνα Ελβετού Frederic Boisonas (1858 -1946), τα οποία επειδή μοιάζει αρκετά δύσκολο να αγοράσουμε (μην πάθετε τίποτε άμα δείτε την τιμή, δεν είναι για μας αυτά, παιδιά..!) μπορείτε να ενημερωθείτε σωστά για το περιεχόμενό τους απο το ίντερνετ. Ενδεικτικά, μποrείτε να δείτε το "En Grece par Monts et par Vaux" και το "Des Cyclades en Crete au Gre du Vent"
Έτσι, για να "κοντράρουμε με στύλ" όσους το 'χουν ρίξει στο "δούλεμα" τελευταία με αφορμή την δεινή οικονομική μαςκατάσταση!