Δευτέρα, Μαΐου 23, 2011

δήμος Σαντορίνης - ενημέρωση

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος της Σαντορίνης ενημερώνει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων να μην σταθμεύουν και να απομακρύνουν τα τυχόν σταθμευμένα αυτοκίνητά τους από τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου ώστε να είναι ωραίοι και προσβάσιμοι (και οι χώροι και οι ιδιοκτήτες..).
Σε διαφορετική περίπτωση οι υπηρεσίες του Δήμου θα αναγκαστούν να επιβάλουν πρόστιμα..

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος της Σαντορίνης μας ενημερώνει ότι καλούνται οι ιδιοκτήτες που έχουν όμορες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στις παραλίες των διοικητικών ορίων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Οίας, Βουρβούλου, Ημεροβιγλίου, Φηρών, Καρτεράδου, Μεσαριάς, Βόθωνα, Μεγαλοχωρίου και Ακρωτηρίου του Δήμου μας και ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν το χώρο της παραλίας, να υποβάλουν αιτήσεις .
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεχτές μέχρι την Τρίτη 31 Μαΐου 2011. (ει!, τις «Σαντορινοποιήσατε τις αιτήσεις!) Για πληροφορίες 22863-60118

Ανοιχτή συζήτηση με θέματα τον τρόπο λειτουργίας του πεζόδρομου και της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στον οικισμό διοργάνωσε την Κυριακή 22 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο της Μονής του Προφήτη Ηλία η Κοινότητα του Καμαριού.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι η περιοχή λόγο του τουριστικού της χαρακτήρα θα πρέπει να λειτουργεί -για ένα 3μηνο έστω..- με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την δημιουργία θετικών εντυπώσεων από πλευράς επισκεπτών.
Κάτι που προφανώς (αυτό είναι σχόλιο του συντάκτη..) δεν σημαίνει ότι ο «τουρισμός αλλοιώνει τα ήθη και τις συνήθειές μας» αλλά ότι τον επισκέπτη τον σεβόμαστε και θέλουμε να τον έχουμε…

Για μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία μας ενημέρωσε ο Δήμος της Σαντορίνης σύμφωνα με την οποία οι μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου του Καρτεράδου υποδέχτηκαν τον κ. Λουκά Μπελλώνια, Μηχανόλογο Μηχανικό, και Ενεργειακό Υπεύθυνο του Δήμου Θήρας, ύστερα από πρόσκληση της δασκάλας τους κυρίας Ζωής Δίπλα.
Στην επίσκεψή του ο κ. Μπελλώνιας παρουσίασε στους μαθητές τη διαδικασία ανακύκλωσης που ακολουθείται στο νησί, παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος μέχρι σήμερα ενω ακολούθησε συζήτηση στην οποία απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα των μαθητών. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε στους μαθητές ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου και ενημερωτικό υλικό, μαζί με μία μπλε επαναχρησιμοποιούμενη σακούλα ανακύκλωσης για την τάξη του σχολείου.