Τρίτη, Μαΐου 03, 2011

σαν σχολείο δεν είναι; ή έχει και η αγκινάρα δικαίωμα στην χρηματοδότηση..

Στην πρόσφατη συνεδρίαση (27/4) της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις για περισσότερα από είκοσι θέματα.
Η Επιτροπή αποφάσισε μεταξύ άλλων την ηλεκτροδότηση, με δαπάνη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Ξενώνα Φιλοξενίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, καθώς και την ανάθεση των έργων βελτίωσης του νότιου περιφερειακού δρόμου νήσου Σερίφου και εγκατάστασης πλωτού κυματοθραύστη στο λιμάνι του Αδάμαντα Μήλου, τα οποία είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.
Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφασίστηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας στη διοργάνωση της γιορτής Αγκινάρας στις 14 Μαΐου και της γιορτής της Κάππαρης το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου στην Τήνο, αλλά και η κάλυψη της δαπάνης μετακινήσεις των ομάδων αθλητών των Special Olympics Athens 2011 στη Ρόδο (20 - 23 Ιουνίου).

Επίσης,
Τα μέλη της Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης συναντήθηκαν σήμερα με τους Καθηγητές του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο προγραμματισμός της Επιτροπής ο οποίος θα καταλήξει στην σύνταξη λεπτομερούς πενταετούς Επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας.
Η διαδικασία σύνταξης θα είναι ανοιχτή σε όλους τους φορείς του Νοτίου Αιγαίου για να διασφαλιστεί η δημοκρατική συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων. Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να διεξαχθεί διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς μέσω ερωτηματολογίου για την ορθή εξαγωγή συμπερασμάτων. Τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων θα αποτελέσουν την βάση διαλόγου για τον σωστό σχεδιασμό Περιφερειακών δράσεων.