Τετάρτη, Μαΐου 04, 2011

αντιπυρική προστασία - συσκέψεις - ενημέρωση

Τα μέτρα για την αποφυγή των δασικών πυρκαγιών συζητήθηκαν στη Σύρο σε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Πουσσαίου, στην οποία παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την ανάγκη συντονισμού όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διαδικασία της πρόληψης μέσω δημιουργικότερης και τακτικότερης συνεργασίας.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση άσκησης ετοιμότητας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και πιλοτική προσπάθεια ενημέρωσης γεωργοκτηνοτρόφων, η οποία θα ξεκινήσει από την Άνδρο, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση πυρκαγιών.
Στο ίδιο πλαίσιο ζήτησε “να ενημερωθούν οι αγρότες μέσω των αγροτικών συνεταιρισμών και των ενώσεων ούτως ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα που προκαλούν πυρκαγιές σε συγκεκριμένες περιοχές”.

Παράλληλα,
σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαίου στις εγκαταστάσεις του Συντονιστικού και Επιχειρησιακού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Θέμα της σύσκεψης ήταν η λήψη όλων των προληπτικών μέτρων και δράσεων στις περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα ολόκληρου του μηχανισμού προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας μας.
Ο κ. Μαχαιρίδης ανέδειξε το θέμα της καλής στελέχωσης των Υπηρεσιών για τις οποίες απαιτείται διάθεση προσωπικού και μέσων, ενώ έθεσε θέμα επανασχεδιασμού τους έτσι ώστε να διασφαλίζεται η κάλυψη των μικρότερων νησιών της Περιφέρειας, που δεν διαθέτουν τις αντίστοιχες πυροσβεστικές δομές.