Τρίτη, Μαΐου 03, 2011

Τ.Ο.Π.(Σ.)Α. - εχω πάρει "γραμμή" οτι πρέπει να τα "σπρώξουμε"...

Πολύωρη συνεργασία είχε στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Γκούφα και τους αντιπεριφερειάρχες, κυρίους Γιώργο Πουσσαίο, Φώτη Χατζηδιάκο, Τζώρτζη Μακριωνίτη, Σωτήρη Παμπάκα και την κ. Δέσποινα Διακοσταυριανού.
Επιτάχυνση των ρυθμών απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται ζήτησε ο Περιφερειάρχης, ώστε να αξιοποιηθούν τα ασφυκτικά, έστω, χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί για την υλοποίηση των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Στήριξης της Απασχόλησης και Προγραμμάτων Κοινωνικής Οικονομίας για την Απασχόληση, στο πλαίσιο του Πρωτόκολλου Συνεργασίας που υπογράφηκε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον κ. Μαχαιρίδη και την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη. (του Γεράσιμου.., σ.σ. κύριοι, ψυχραιμία, η κατάσταση είναι κρίσιμη, κι η κ. Κατσέλη κάνει οτι μπορεί, δεν είναι κι η Εβίτα Περόν! η οποία στο εν λόγο υπουργείο "μεγαλούργησε"!, πλήν όμως οι εποχές και οι καταστάσεις δεν επιδέχονται συγκρίσεων...)
Ο κ. Μαχαιρίδης έδωσε οδηγίες για έγκαιρη προετοιμασία, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, να προσδιοριστούν με σαφήνεια οι προδιαγραφές των δράσεων, να αξιολογηθούν οι προτάσεις που θα κατατεθούν και να αναζητηθούν οι πιστοποιημένοι φορείς με τους οποίους θα συνεργαστεί η Περιφέρεια. (ερώτηση μαθητή : "απιστοποίητοι" Δήμοι γίνονται δεκτοί; όπως πχ ο Θήρας μπας και σουλουπώσει τίποτε..)
Λεζάντα : Αυστηρός ο Περιφερειάρχης, προβληματισμένος (η ονειροπόλος..) ο Αντιπεριφερειάρχης..