Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2011

ενας Αμερικάνος κι ενας Βέλγος (πρέσβεις όμως ..) στην Ρόδο

(μέσα - έξω που γράφουνε και "τα Νέα" σήμερα..)

οχι πές μου τώρα, δεν φαίνεται οτι είναι Αμερικάνοι; πως δεν φαίνεται, μπάμ κάνει. κοίτα στύλ, κοίτα άνεση, παρατήρησε την ανωτερότητα που εκφράζει η στάση και η έκφρασή τους. οχι με την κακή την έννοια, που λένε καμια φορά ορισμένοι περί "ιμπεριαλισμού" κλπ. αλλά με το στύλ ενός ανθρώπου που ξέρει οτι μπορεί να βοηθήσει. φαίνεται τέλος πάντων οτι είναι άνθρωποι με λυμένα τα προβλήματα τους....
θέλω να πώ, δεν φαίνονται προβληματισμένοι, ή οτι τους "τρώει" και τους "κυνηγάει" κάτι (να δω που αλλού θα φτάσω για να μάθω να γράφω κείμενα...) σαν αυτά που κυνηγάνε εμάς τους έλληνες, πόσο μάλλον τελευταία, μετά και την εκλογή του "δικού μας Αμερικάνου" που αντί μας ... Αμερικανοποιήσει, μας Μεξικανοποίησε.... (ελα μωρέ, όλα γυρεύοντας πάνε τελευταία..., και να μου το θυμηθείτε, απο τους "δικούς του" θα την βρεί ο πρόεδρος, ετσι και πάει και τους πουλήσει το ομόλογο που προτείνουν οι "εγχώριοι δικοί του"...)
κοίτα τώρα την γυναίκα του Αμερικάνου, την Αμερικάνα δηλαδή, και ψάξε να βρείς ψεγάδι. ψάξε να βρείς εστω και κάτι το οποίο μπορείς να σχολιάσεις αρνητικά. (εκτός κι αν κατατρέχεσαι απο βαθύ κόμπλεξ...) στην τρίχα, παρα το γεγονός οτι επισκέπτεται an island she had never heard before, and probably will never see again..
Για τους ομοεθνείς μας δεν κάνουμε σημειολογικές παρατηρήσεις, μια χαρά είμαστε, το κείμενο δεν έχει σκοπό να συγκρίνει κανέναν και τίποτε, το μονο βέβαιο είναι οτι κι εμείς όταν πάμε στο εξωτερικό κάνουμε στράκες. (όταν είμαστε εδω υπάρχει το πρόβλημα...)

Άσχετο μεν, πλήν όμως γεγονός. Ανήμερα της επίσκεψης στην Ρόδο του Αμερικανού πρέσβη, οι Αμερικανοί γιόρταζαν την "Ημέρα του Προέδρου" η οποία είναι επίσημη αργία και δεν δουλευει κανένας. Απο τα μπακάλικα μέχρι τα χρηματιστήρια. Ως Ελληνίδα όμως αισθάνομαι αδικημένη που δεν έχουμε και σε αυτην την χώρα μια αντίστοιχη "ημέρα του προέδρου" μας και βάση δεδομένων θα μας ταίριαζε περισσότερο...

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας απο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,

Με τους πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών και Βελγίου, κυρίους Daniel Spith και Marc Van Den Reek, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, παρουσία της εντεταλμένης για τον τομέα του αθλητισμού περιφερειακής συμβούλου κας Ανδριάνας Μπαφίτη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιούν στο νησί μας κορυφαίοι διπλωμάτες εννέα χωρών, αθλητές των οποίων θα συμμετάσχουν στους Special Olympics της Αθήνας και θα φιλοξενηθούν στη Ρόδο στα τέλη Ιουνίου.

Και οι δύο πρέσβεις, επεσήμαναν τη σημασία των Αγώνων, εκφράζοντας παράλληλα το ενδιαφέρον τους να ενημερωθούν για μια σειρά ζητημάτων, όπως η διοικητική μεταρρύθμιση στη χώρα μας, πώς υλοποιείται στα νησιά μας και σε πιο βαθμό επηρεάζει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.
Σε άπταιστα Ελληνικά, ο πρέσβης του Βελγίου, παρουσία του προξένου της χώρας στην περιοχή μας Αντώνη Καμπουράκη, αναφέρθηκε σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης, τομείς πάνω στους οποίους χτίζεται μια ειλικρινής και ισχυρή σχέση με την Ελλάδα.

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον των δύο πρέσβεων να πληροφορηθούν πράγματα που αφορούν στην περιοχή μας.
Και στις δύο συναντήσεις παρέστη η περιφερειακή σύμβουλος, υπεύθυνη για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, κα Λίτσα Φτακλάκη.