Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2011

έχουμε κόψει τόσες και τόσες... σ'αυτην θα κολλάγαμε;..

Την πίτα της έκοψε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου η νεοσύστατη (καλά, μην φανταστείτε οτι είναι και πολλοί, ένας έμεινε..) Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (σ.σ. είναι αυτό που "περίσσεψε" απο το πρώην Επαρχείο, όπερ μεθερμηνευόμενο, ένας Περιφερειακός σύμβουλος επιφορτισμένος με την υποχρέωση να πετάγετε που και που μέχρι την Ρόδο ή την Σύρο ανάλογα με τον καιρό, και να συζητά τα προβλήματα του νησιού του. Αφού όμως τα έχει συζητήσει πρώτα στο νησί του.
Απο αυτό το τελευταίο αξίζει να "πιαστούμε" για να αναφέρουμε ποιές είναι οι αρμοδιότητες που έχουν απομείνει στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας. Έτσι λοιπόν, και στην Καλλικράτη εποχή, τα τμήματα του πρώην Επαρχείου που δεν έχουν ενταχθεί στον Δήμο της Σαντορίνης είναι το υγειονομικό, το συγκοινωνιών, το αγροτικής ανάπτυξης, το βιομηχανικής ανάπτυξης και το κτηνιατρικό. Επιπλέον, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, στην περίπτωσή μας ο κ. Μάινας, έχει την υποχρέωση του ελέγχου των παραπάνω υπηρεσιών καθώς και το δικαίωμα των ακροάσεων διαφόρων επαγγελματικών ομάδων, όπως πχ έγινε πρόσφατα με τους επαγγελματίες οδηγούς και ιδιοκτήτες των ταξί και των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.
Η πίτα κόπηκε με αφορμή την επίσκεψη στην Σαντορίνη του Aντιπεριφεριάρχη Νότιου Αιγαίου κ. Πουσαίου, ο οποίος επισκέφθηκε την Σαντορίνη με αφορμή την παρουσίαση της μελέτης των επιπτώσεων στο περιβάλλον απο το ναυάγιο του Sea Diamond. Νωρίτερα, όπως αναφέραμε, είχε φάει πίτα. (ήμαρτον μ' αυτές τις πίτες, χάθηκε ο κόσμος να φέρετε μισό κιλό ρετσίνα να χαλαρώσουμε κιόλας....)
Η πίτα για όσους δεν δύνανται να το διακρίνουν γράφει "Π.Ε.Θ. (σσ Περιφερειακή Ενότητα Θήρας) ευτυχισμένο του 2011".

(πως μ’αρέσει άμα τα κείμενα έχουν ειρμό....)

Άσχετο, αλλά με αφορμή...
Είδες ο Καλλικράτης... εκεί που ανεβαίναμε κι ανεβαίναμε, και κόντρα τα συνέδρια για το μέλλον των επαρχείων και κόντρα τα συνέδρια για το μέλλον των βαθμών και των θεσμών κλπ, σου ‘ρχετε ο Καλλικράτης και σου λέει "τέρμα τα δίφραγκα" (κατα πώς λέει ο Ρέμος "τέρμα τα δανεικά") και σε αφήνει.... σύξυλο. ή "κόκαλο" που λέει κι η μια φάση νεότερη γενιά απο την δικιά μου. και ψάχνεσαι εσύ μετά να δείς που -και αν- βρίσκεσαι...
Μεγάλη υπόθεση πάντως ο Καλλικράτης,... ο οποίος πέρασε χωρίς αντιδράσεις.... εγω δε πιστεύω οτι αρκετοί πιάστηκαν και στον ύπνο, και "ξημερώθηκαν" δηλαδή με Καλλικράτη την ώρα που περίμεναν απάντηση (θετική φυσικά....) για τις αντιωφελημότητες απο την συνένωση του χωριού τους....
Κι εδω που τα λέμε, έτσι γίνονται, ή είναι ανάγκη πιά, να προχωράνε οι αλλαγές. Ακριβώς επειδή μιλάμε για το " κράτος" κι όχι για την Barkleys. Με το αποφασίσαμεν (λογικά και μετρημένα πράματα φυσικά...) κι ανακοινώσαμε, κι άντε "τράβα" του και μια διαβούλευση για να είμαστε "καλυμμένοι". Αλλιώς, και σε κλίμα παρεούλας, παρεούλας με την έννοια του παρείστικου συμφέροντος, τα πράματα δεν τραβάνε..