Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

Κόκκινος - Χατζημιχάλης

Τον Γ.Γ. της Διοίκησης Νήσων Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη επισκέφθηκε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του περιφερειακού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Κόκκινος.
Κατά την συνάντηση ο κος Κόκκινος αναφέρθηκε στην άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία, στην «προβληματική» πορεία του «Καλλικράτη» και στην κυβερνητική ολιγωρία και τις ευθύνες που μεταφέρονται χωρίς την απαραίτητη οικονομική στήριξη στους ΟΤΑ, το θεσμικό πλαίσιο και το στελεχιακό δυναμικό δεν μπορούν να λειτουργήσουν,
στα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας και στην αγανάκτηση των πολιτών,
στις συνενώσεις σχολικών μονάδων, στην αντίθεσή του σε ότι αφορά την προωθούμενη αύξηση του ΦΠΑ, στην καθυστέρηση της προώθησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 και την απουσία αναπτυξιακού σχεδιασμού καθώς και στην απουσία οργανωμένου σχεδίου Τουριστικής Προβολής των νησιών μας. Τα γεγονότα της Β.Αφρικής και της Μ.Ανατολής σε συνδυασμό με την πληρότητα της Τουρκίας μας κάνουν να ελπίζουμε ότι φέτος θα έχουμε μεν ικανοποιητικό αριθμό αφίξεων αλλά με λιγότερα έσοδα.
Τέλος ο κος Κόκκινος διατύπωσε την αντίθεσή του στην λανθασμένη επιλογή του Πειραιά και όχι κάποιου νησιού, για να «στηθεί» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.