Τρίτη, Φεβρουαρίου 22, 2011

οικολογικός Άνεμος - προτάσεις

Επιστολή στον Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη, στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ Γκούφα και στους Περιφερειακούς Συμβούλους έστειλε ο κ.Χρυσόγελος, επικεφαλής του "οικολογικού ανέμου" ζητώντας να συζητηθούν στο Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 3 Μαρτίου και μια σειρά άλλα θέματα που έχουν επείγοντα χαρακτήρα.
Μεταξύ των θεμάτων που ζητάει ο Ν. Χρυσόγελος να συζητηθούν στη συνεδρίαση του ΠΣ στις 3/3 είναι:
-Tα προβλήματα που δημιουργεί στην λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να περικόψει σημαντικά τον προϋπολογισμό του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
-Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την «εκποίηση» ή έστω «αξιοποίηση» των περιοχών που αφορούν σε ολόκληρη την έκταση των κρατικών ακινήτων στη Ρόδο καθώς και της παραθαλάσσιας έκτασης 175 στρεμμάτων και το γκολφ Αφάντου Ρόδου.
-Η πολιτική της Περιφέρειας σχετικά με την ανέλκυση ή απομάκρυνση του ναυαγίου του Sea Diamond πριν δημιουργηθούν μη αντιστρεπτές καταστάσεις στην περιοχή της Καλντέρας.
- Η δημιουργία των δυο άλλων Επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως προβλέπει ο νόμος. (α) «Επιτροπής Περιφερειακής Συνοχής, Σύγκλισης, Νησιωτικότητας και Βιωσιμότητας»
(β) «Επιτροπή Θαλάσσιας Πολιτικής, Αλιείας, Βιοποικιλότητας, Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής»

 
 
Επίσης, ο Συνδιασμός "οικολογικός άνεμος" μας ενημερώνει οτι ενόψει της παρουσίασης των προτάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απο τον υπουργό Σκανδαλίδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 3/3, διοργανώνει ημερίδα την προηγούμενη μέρα με θέμα «Γεωργία και κτηνοτροφία στο Ν. Αιγαίο την εποχή της κλιματικής και οικονομικής κρίσης».
Στην ημερίδα που γίνεται σε συνεργασία με τους "οικολόγους πρασίνους" του Ν. Αιγαίου, την Τοπική Πολιτική Κίνηση Δωδεκανήσου και τις Θεματικές Ομάδες Γεωργίας και Περιβάλλοντος, έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, συνεταιρισμών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, παραγωγοί, από τα νησιά για να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ν’ ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί στο Ν. Αιγαίο.