Παρασκευή, Φεβρουαρίου 25, 2011

επιμελητήριο εκδήλωση

Για τα αποτελέσματα της πρόσφατης εκδήλωσής του που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου μας ενημέρωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Η φετινή εκδήλωση είχε διαφορετικό χαρακτήρα από τις αντίστοιχες των προηγουμένων ετών, καθώς, λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος αποφασίστηκε να μη δοθεί εορταστικός χαρακτήρας.
Ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε στις προτάσεις του Επιμελητηρίου για την αντιμετώπιση της κατάστασης, οι οποίες συνοψίζονται στην στροφή των επιχειρήσεων των νησιών προς την εσωτερική παραγωγή και την καινοτομία, αλλά και στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών με πλήρη στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων και προϊόντων. Χαρακτηριστικά, ο κ. Ρούσσος ανέφερε πως «…οι τοπικές επιχειρήσεις είναι πλέον σχεδόν η μόνη πηγή εισοδήματος για τα νησιά μας», τονίζοντας ότι «…ούτε ένα ευρώ που παράγεται στα νησιά μας δεν πρέπει να φεύγει από αυτά.»

Ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε συνοπτικά στις δράσεις που υλοποίησε και αυτές που σχεδιάζει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στην δικτυακή πύλη www.e-kyklades.gr,  καθώς και την πρωτοβουλία AegeanCuisine για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.
Οι κύριοι Ρήγας και Παπαμανώλης αναφέρθηκαν στα μέτρα που σχεδιάζονται και θα ανακοινωθούν για να δώσουν την κατάλληλη στήριξη στον επιχειρηματικό κόσμο να επιτύχει την πολυπόθητη ανάκαμψη.
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στην κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, το πώς φτάσαμε ως εδώ, τι πρέπει και τι δεν πρέπει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο χρέος της Χώρας και τις επιλογές ώστε αυτό να μπορέσει να εξυπηρετηθεί.