Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2011

η τοπική της ΝΔ για το (νέο) λιμάνι

Επιστολή στον επικεφαλής της μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Χαράλαμπο Κόκκινο έστειλε η τοπική της ΝΔ με αίτημα την συζήτηση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει στις διαδικασίες για την κατασκευή νέου λιμανιού στην θέση Βλυχάδα της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με την επιστολή,


Προ ημερών πληροφορηθήκαμε ότι το έργο του Νέου εμπορικού Λιμένα Θήρας στη θέση Βλυχάδα ακυρώνεται διότι, δεν εγκρίνεται τάχα η περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Η απογοήτευση μας είναι μεγάλη διότι η θέση είχε οριοθετηθεί από αρμόδια Υπηρεσία κατόπι επιστημονικής επιτόπιας έρευνας και είχε γίνει αποδεκτή από όλους τους φορείς του νησιού.
Η μελέτη του έργου είχε χρηματοδοτηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με 2.500.000 ευρώ και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε δεσμεύσει 20.0000.000 ευρώ από το πρόγραμμα "ενίσχυσης Προσπελασιμότητας" του ΕΣΠΑ για την εκτέλεση του.
Οι Θηραίοι δεν πειθόμεθα ότι η ακύρωση του έργου οφείλεται σε λόγους περιβαλλοντικούς ,αλλά ότι τα κίνητρα είναι άλλα ,εξυπηρετούν και οικονομικά συμφέροντα. Η Θήρα προσφέρει πολλά στα κρατικά ταμεία και έχει απαίτηση να γίνονται έργα υποδομής.
Κατόπιν αυτών, η Δημοτική Οργάνωση της Ν.Δ Θήρας ζητά από τη Μείζονα Αντιπολίτευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να θέσει το ζήτημα αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο , να τονίσει την επιτακτική ανάγκη κατασκευής σύγχρονου και ασφαλούς από τα φυσικά φαινόμενα λιμένα στη θέση Βλυχάδα Θήρας.