Κυριακή, Ιανουαρίου 30, 2011

ακόμη γιορτές..


 Εφόσον κόβονται ακόμη βασιλόπιτες ..
αξίζει έστω και αρκετά ετεροχρονισμένα να αναφερθούμε σε ορισμένες απο τις γιορτινές .. γιορτές που πραγματοποιήθηκαν φέτος.

Οι 3 πρώτες φωτογραφίες είναι απο την γιορτή που διοργάνωσε τον Δεκέμβριο το τμήμα "ζωγραφικής" του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαντορίνης (Εμπορείου) στην αίθουσά του, όπου παρουσιάστηκαν οι χειροτεχνίες των παιδιών (ημερολόγια, διακοσμιτικά κλπ) καθώς και μια μίνι θεατρική παράσταση με γιορτινό θέμα.
Η γιορτή συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, άρεσε στο κοινό της, ενω όλα τα δώρα που είχαν κατασκευαστεί για την γιορτή πουλήθηκαν.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος οι 3τάξεις του Νηπιαγωγείου του Εμπορείου παρουσίασαν τις γιορτινές παραστάσεις που είχαν προετοιμάσει με θέμα τα Χριστούγεννα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου. Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν όλες απογευματινές ώρες το διάστημα 18-21 Δεκεμβρίου.

Τέλος στις 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε φέτος (πέρσυ δηλ!) η γιορτή του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού της Έπισκοπής Γωνιάς. Την γιορτή παρακολούθησαν όλοι οι γονείς των παιδιών ενω δεν έλλειψαν και οι εκπρόσωποι φορέων και της Αυτοδιοίκησης του νησιού.
Επίσης ο Παιδικός Σταθμός της Επισκοπής Γωνιάς μας ενημέρωσε οτι έκοψε την πίτα του στις 20 Ιανουαρίου, η γιορτή πραγματοποιήθηκε μεταξύ των παιδιών, ενω ο Σταθμός ευχαριστεί τον κ. Χιώνη για την προσφορά της βασιλόπιτας απο την επιχείρηση φούρνος "Γρηγόρης".

Και μιας κι αναφερθήκαμε στις γιορτές αξίζει να πούμε οτι την Κυριακή 30 Ιανουαρίου στις 19.00 έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θήρας στην αίθουσά του στο Εμπορείο, μαζί με το νεοεκλεγέν προεδρείο της Δημοτικής Κοινότητας.

Οι 2 τελευταίες φωτογραφίες θα μπορούσαν να έχουν τίτλο "πολυπολιτισμικότητα και στα.. κάλαντα" και μας έρχονται απο τον Καρτεράδο της Σαντορίνης, όπου την παραμονή των Χριστουγέννων ομάδες παιδιών έλεγαν τα κάλαντα. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει το ενδιαφέρον της μιας και όλα τα πιτσιρίκια έχουν καταγωγή απο χώρες του εξωτερικού. Πρόκειται για παιδιά οικονομικών, κυρίως, μεταναστών που ζούν στην Ελλάδα και καθώς φαίνεται αποκτούν τις  συνήθειες και τα έθιμά της.
 Στους  συγκεκριμένους πιτσιρικάδες πάντως αξίζουν τα χίλια μπράβο για την άνεσή τους, μιας και δε δίστασαν ούτε στιγμή, να κεραστούν, να δεχθούν να φωτογραφηθούν, και να μας μιλήσουν -με μπόλικες μάλιστα λεπτομέρειες-! για το τι σχεδιάζουν να κάνουν με τα χρήματα που θα μαζέψουν απο τα κάλαντα.