Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2011

Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων - δραστηριότητες

Ένα πολύ ενδιαφέρον ενημερωτικό - ηλεκτρονικό "πακετάκι" σχετικά με τις δραστηριότητες του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων μας έστειλε ο υπευθυνος του προγράμματος κ. Απόστολος Χατζηπαρασκευαίδης (Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων).


Πρόκειται για 2 απο τις 4 εκδόσεις του περιοδικού "Οικο-Κυκλάδες" (το 4ο τευχος κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο) που εκδίδει το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και το "Περιβαλλοντικό ημερολόγιο 2011" που εκδόθηκε με την φροντίδα της ίδιας Διεύθυνσης.

Το περιοδικό μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο στην σελίδα του στο internet στην διευθυνση: http://oikokyklades.blogspot.com/

Εμείς, απο τον μεγάλο όγκο του υλικού που λάβαμε, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε σήμερα
τα μηνύματα (άλλοι θα τα έλεγαν editorial!) του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την έκδοση του περιοδικού "Οικο-Κυκλάδες"
καθώς και
τα ονόματα των μαθητών των οποίων οι ζωγραφιές βραβεύθηκαν και αποτελούν το "Περιβαλλοντικό Ημερολόγιο 2011" που εξέδωσε ίδιο Τμήμα.
Σε επόμενη ανάρτησή μας θα παρουσιάσουμε τις διακρίσεις των μαθητών των Κυκλάδων που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς ζωγραφικής.

«Να ακούμε τα παιδιά»
Tο τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών σχετικά με την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων και εξοικονόμηση νερού, ως προτεραιότητα, καθώς και τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας για το νερό που εξασφαλίζει μακροχρόνια καλή ποιότητα και επαρκή ποσότητα νερού όχι μόνο για τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και των οικοσυστημάτων, προέβει σε δράσεις, με αποτέλεσμα την έκδοση του ημερολογίου 2011.
Ευχόμαστε κάθε παιδί , κάθε άνθρωπος να ακολουθήσει το λαμπερό αστέρι της προστασίας του οικοσυστήματός μας ….
Με σταθερά βήματα πάντα μπροστά και ψηλά….
Ευχόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι να έχουμε την ικανότητα και τη δύναμη να ακούμε, να βλέπουμε, να νιώθουμε, να δεχόμαστε όπως είναι και να στηρίζουμε όλα τα παιδιά σε κάθε τους βήμα….
Ειρήνη Βλαστάρη, Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων

«Ευαισθητοποίηση για την αειφορία»
Tο Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων σχεδιάζει, συντονίζει και υλοποιεί, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών, πολύμορφες και διεπιστημονικά/διαθεματικά προσανατολισμένες δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και ενεργού συμμετοχής (σεμινάρια, παρουσιάσεις, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς ακτών, επισκέψεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, κ.α) , με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη.
Το ημερολόγιο του 2011 φιλοξενεί βραβευμένες φωτογραφίες και ζωγραφικά έργα μαθητών, που έλαβαν μέρος στο φετινό παγκυκλαδικό μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Το νερό».
Η πρωτοτυπία, η δημιουργικότητα, η ευαίσθητη παιδική προσέγγιση του θέματος, μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και μας προ(σ)καλεί συνάμα να συμπαραταχθούμε στον αγώνα ,που ξεκινά και μέσα από το σχολείο, για έναν καλύτερο κόσμο.
Απόστολος Χατζηπαρασκευαίδης Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων

Για το "Περιβαλλοντικό Ημερολόγιο 2011" έχουν ζωγραφίσει οι:
Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Μαρουσώ Κρητικού (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΙΛΟΧΟΥ- ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ ΠΑΡΟΥ)

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Ερίσα Καρασάλη  (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΑΜΑΝΤΑ ΜΗΛΟΥ)

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Πιτσικάλης Παναγιώτης  (Δ’ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΡΗΣ-ΜΑΝΝΑ ΣΥΡΟΥ )

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Λαγκιώνη Χρυσοβαλάντου-Ειρήνη (Γ’ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΟΥΛΙΔΑΣ ΚΕΑΣ)
Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Βασίλης Ζουμής (Γ2 ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ)

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
Νταμιάν Ζόγιτα (Γ’ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΟΥΛΙΔΑΣ ΚΕΑΣ)

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
(Ε1 ΤΑΞΗ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ)

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Βισκόλι Σταύρος ( ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ)
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
(Ε1 ΤΑΞΗ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ)

Α΄ ΕΠΑΙΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
(ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΗΣ-ΜΑΝΝΑ ΣΥΡΟΥ)

Β΄ ΕΠΑΙΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Αγγελική Μανδηλαρά (ΣΤ’ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΕΡΑΘΟΥ ΝΑΞΟΥ)

Γ΄ ΕΠΑΙΝΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
(ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ ΤΗΝΟΥ)