Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

Οικολογικός Άνεμος για συνεδρίαση 31.1

Ενημέρωση σχετικά με τις θέσεις του Συνδιασμού "Οικολογικός Άνεμος" στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 31.1 μας έστειλε η γραμματεία του Συνδιασμού.

Σύμφωνα με αυτή την πληροφόρηση,

Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσόγελος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 2ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου: “Η επεξεργασία ενός Σχεδίου Στρατηγικής για την Οικονομική, Κοινωνική και Οικολογική Βιωσιμότητα στο Ν. Αιγαίο δεν μπορεί να σημαίνει απλώς την εκπόνηση (άλλης) μιας μελέτης. Η συμμετοχή Περιφερειακών Συμβούλων σε διάφορες επιτροπές δεν μπορεί να γίνεται αποσπασματικά αλλά στο πλαίσιο της εκπροσώπησης συγκεκριμένων πολιτικών και πρακτικών. Αν θέλει το Περιφερειακό Συμβούλιο να παίξει τον ρόλο του που του αναλογεί σε θέματα στρατηγικής και πολιτικού σχεδιασμού, πρέπει οι εκπρόσωποί του σε επιτροπές που διαμορφώνουν την καθημερινότητα να εκπροσωπούν συγκεκριμένες πολιτικές και πρακτικές σε θέματα όπως η ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης, η θαλάσσια πολιτική, η ανέλκυση ναυαγίων (όπως πχ του SEA DIAMOND κα).
Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης μπορείτε να το διαβάσετε εδω www.ecoanemos.wordpress.com
Παράλληλα με ανακοίνωσή του ο Συνδιασμός εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα προβλήματα που υπάρχσουν στη λειτουργία του Παν. Αιγαίου από τη μείωση των πιστώσεων για τους συμβασιούχους διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου από 108 σε 91, και μάλιστα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2010-2011. Η σύγκλητος του Παν. Αιγαίο ανακοίνωσε ότι εάν το Υπουργείο δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα του θα προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του στην αρχή του εαρινού εξαμήνου 22-23 Φεβρουαρίου 2011.