Σάββατο, Φεβρουαρίου 05, 2011

Μακρυωνίτης - επίσκεψη Σαντορίνη


Απο το γραφείο της γραμματείας του αντιΠεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Μακρυωνίτη,

(υπεύθυνου για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, προϋπολογισμού, επιχειρησιακών σχεδίων, ΕΣΠΑ καθώς και επί των αρμοδιοτήτων της Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.... -  όλ'αυτά, τα οποία επειδή είναι αρχή ακόμη και σιγά σιγά μαθαίνουμε την οργάνωση της περιφέρειας, τα αναφέρουμε ώστε να τα εμπεδώνετε κι εσείς σιγά σιγά..)


ενημερωθήκαμε για την επίσκεψή του στην Σαντορίνη το διήμερο 2-3 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας,
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μακρυωνίτης συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής του Σωτήρος.
Ο αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του νησιού, με αντικείμενο θέματα αρμοδιότητάς του. Συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα που πραγματοποιούνται στο νησί, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας κ. Ηλία Μάινα και είχε επαφές με το δήμαρχο Αναστάσιο Ζώρζο, αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και παράγοντες της περιοχής. Ο κ. Μακρυωνίτης ενημερώθηκε για την πορεία των υπό εξέλιξη έργων και των προγραμματισμένων, όπως το ΤΕΕ, το Γυμνάσιο Μεσσαριάς, το δρόμο Αεροδρομίου – Φηρά – Οία, την αντιστήριξη των πρανών, το νέο Λιμάνι, έργα περιβάλλοντος κ.α.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του στη Θήρα, ο κ. Μακρυωνίτης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν, με στόχο την επίλυσή τους. Η διαχείριση των απορριμμάτων, ήταν ένα από τα προβλήματα που καταγράφησαν ως η «Αχίλλειος πτέρνα» του νησιού. Αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα του προβλήματος, ο αντιπεριφερειάρχης, συζήτησε με τους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, την αναγκαιότητα ο δήμος να προχωρήσει άμεσα σε γενικευμένη ανακύκλωση και σε κομποστοποίηση των απορριμμάτων, ένα εγχείρημα, που όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχει ουσιαστική και μεγάλη απόδοση, αφού μπορεί να μειώσει τον όγκο τους σε ποσοστό πάνω από 50%». Ο κ. Μακρυωνίτης αναφερόμενος στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το περιβάλλον εστίασε το ενδιαφέρον της περιφερειακής αρχής σε έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων.
Τέλος, ο κ. Μακρυωνίτης επισκέφθηκε γραφεία, όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας και συζήτησε με υπαλλήλους ζητήματα που τους αφορούν.