Τετάρτη, Φεβρουαρίου 02, 2011

ΤΕΔΚ - συνάντηση με τον ΓΓ του Υπ. Εσωτερικών για μετά Καλλικράτη εποχή..

Το Γραφείο Τύπου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Κυκλάδων μας ενημερώνει σχετικά με την συνάντηση του προέδρου της ΤΕΔΚ και δήμαρχου Ερμούπολης κ. Δεκαβάλλα με τον ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών. Θέμα της συνάντησης, οι αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν στους Δήμους απο την καταργηθείσα Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενω ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον κίνδυνο διακοπής της χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων των εργοστασίων αφαλάτωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,



Ο κ. Δεκαβάλλας έθεσε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών  Δημήτρη Στεφάνου το θέμα της συνέχισης της χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων των εργοστασίων αφαλάτωσης. Ο Δήμαρχος Σύρου και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων επεσήμανε στον Γενικό Γραμματέα, ότι σε περίπτωση κατά την οποία το Υπουργείο διακόψει την χρηματοδότηση, όπως φημολογείται έντονα τελευταία στο πλαίσιο της περικοπής των κρατικών δαπανών, οι συνέπειες για τους Δήμους και τις Δ.Ε.Υ.Α., αλλά κυρίως για τους δημότες θα είναι ανυπολόγιστες, σε μια στιγμή μάλιστα που τα λαϊκά στρώματα πλήττονται ιδιαίτερα από την εφαρμογή αυστηρότατων μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών έδειξε να κατανοεί πλήρως το πρόβλημα και υποσχέθηκε στον Δήμαρχο, ότι το Υπουργείο θα κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Παράλληλα ο κ. Στεφάνου φάνηκε να κατανοεί απόλυτα, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο όχι μόνο θα γονατίσει οικονομικά τους ΟΤΑ που έχουν εργοστάσια αφαλάτωσης, αλλά θα οδηγήσει και σε τεράστια ύψη την τιμή του νερού.