Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2009


Τι θα κάνουν τώρα Φάνη και Φένια;;
ή, Φί και Φί….

που παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους έμειναν εκτός βουλής, το κόμμα τους δεν τους έχει αναθέσει να κάνουν κάτι καινούργιο, κι ετσι, εκτός από το να μείνουν άνεργες κινδυνεύουν να χάσουν το ενδιαφέρον και το όραμά τους (αυτό δε το δεύτερο που το πας..) για την πολιτική, με αποτέλεσμα (η πολιτική) να πάθει μεγάλη ζημιά χωρίς τα οράματα της Φάνης και της Φένιας.
Πέραν τούτου, τώρα που βρέθηκαν χωρίς δουλειά κινδυνεύουν να μελαγχολήσουν από την απραξία γιατί τόσα χρόνια άλλη δουλειά δεν ήξεραν από το να γυρίζουν γύρω γύρω και να μας ενημερώνουν για το όράματά τους σαν το περιπλανώμενο Μαντείο των Δελφών. (αν κι αυτό ήταν το μαντείο των αδελφών για να μην πούμε κουμπάρων…)

Σε κατ ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποίησαν χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων στα στο σπίτι της πρώτης και κατά την διάρκεια παιδικού πάρτυ γενεθλίων του εγγονού της κ. Φάνης, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν δημιουργικά τον χρόνο τους κάνοντας πράγματα που δεν έκαναν τόσον καιρό λόγο του φορτωμένου προγράμματός τους, μιας και όπως είπαμε γύριζαν γύρω γύρω παρουσιάζοντάς μας τις ιδέες και τα οράματά τους, για διάφορα θέματα, από το πώς θα δουλεύουμε με καλύτερους όρους και ύστερα θα μας δίνουνε σύνταξη, μέχρι το πώς μπορεί να τα βάλει κανείς με δημοσιογράφους (να παίξει σε ξένο γήπεδο δηλαδή) και να κερδίσει (αν είναι ποτέ δυνατό!)
Ωραία θέματα για γυναίκες εδώ που τα λέμε….

Έτσι λοιπόν, με το ξεκίνημα της νέας αυτής εποχής περιορισμένης ευθύνης, Φάνη και Φένια αποφάσισαν να κάνουν στενότερη παρέα, και οικογενειακά, να συναντιούνται και να πηγαίνουν εκδρομές, να περπατάνε μια ώρα την ημέρα στο άλσος, να πηγαίνουν παρέα στη λαϊκή για να ψωνίζουν φρέσκα φρούτα, να φτιάχνουν σπανακόπιτες, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, να ράβουνε τα κουμπιά και να μαντάρουνε τις κάλτσες των αντρών τους, ενώ δεσμεύτηκαν, στο εξής, κάθε χρόνο, να φτιάχνουνε παρέα μελομακάρονα για την Πρωτοχρονιά και κουλούρια για το Πάσχα, γιατί μέχρι τώρα τα παίρνανε ετοιματζίδικα με αποτέλεσμα να λένε οι (βολεμένοι) συγγενείς τους ότι «όλη την ώρα τρέχουνε και δεν κάθονται στο σπίτι τους να φτιάξουν κανα γλυκό -και να μαντάρουνε καμια κάλτσα-».
(επιτέλους, να αναλάβουν και οι οικογένειές τους τις ευθύνες τους. δεν μπορεί να τις κρατήσει άλλο το κράτος! και οι παιδικοί σταθμοί έχουν τα όριά τους! )

Οι κυρίες Φάνη και Φένια σημείωσαν επίσης στο πρόγραμμά τους στις 6 Δεκεμβρίου να πάνε να ψηφίσουνε την φίλη τους την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που καμιά όρεξη δεν έχει, αλλά πρέπει να γίνει πρόεδρος στην Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Τι κι αν παρακαλάει τον μπαμπά της και πρώην πρωθυπουργό ότι «μπαμπά, καλά ήταν, δεν θέλω άλλο, θέλω να φτιάχνω κι εγώ κουλούρια σαν τη μαμά», ο μπαμπάς της είναι ανένδοτος (γνωστό αυτό…) λέγοντάς της ότι δεν τη σπούδασε τόσα χρόνια στο εξωτερικό για να την κλείσει ο Ισίδωρος στην κουζίνα να φτιάχνει κουλούρια, κι ότι θα τους φτιάχνει η Μαρίκα κουλούρια αρκεί να συνεχίσει την καριέρα της γιατί είναι κρίμα να πάνε χαμένα τόσα πτυχία. Μάλιστα οι κυρίες Φάνη και Φένια υποσχέθηκαν στην κ. Ντόρα να της δίνουν κι εκείνες από τα κουλούρια τους για να μην στεναχωριέται, κι ότι καλά θα κάνει να συνεχίσει να κοιτάει μπροστά (από ψηλά) ώστε μια μέρα να γίνει προεδρίνα και πρωθυπουργίνα.