Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

Κι επειδή η ζωή (και η δουλειά!) συνεχίζεται παρά τις αναμενόμενες ανακατατάξεις στην ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναρτούμε κι εμείς σε αυτήν τη σελίδα δύο από τις πλέον πρόσφατες ανακοινώσεις που λάβαμε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σχετικά με την πορεία του προγράμματός της σε θέματα τουριστικής προβολής.

Ενημέρωση για την παρουσία της στην έκθεση CIS TRAVEL MARKET στην ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ 14 – 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009, καθώς και την προγραμματισμένη συμμετοχή της στην 7η Διεθνή Έκθεση «POLIS 2009» των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοσίου, Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη από 26-29 Νοεμβρίου 2009,
μας έστειλε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Παράλληλα, μας ενημερώνει για την αξιοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ στην προβολή των νησιών της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Περιφέρειας,

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «CIS TRAVEL MARKET» που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2009.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις τόσο για τη Ρωσική όσο και τη διεθνή αγορά και συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό εκθετών, επαγγελματιών τουρισμού, επιχειρηματικών ενώσεων και επισκεπτών. Η Ρωσία αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, τη χώρα προέλευσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανήκει δηλαδή στις «αναδυόμενες» για τον τουρισμό μας χώρες.

Επόμενη τουριστική έκθεση που θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η World Travel Market που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Λονδίνο.

Συνεχίζει και λειτουργεί με επιτυχία η ιστοσελίδα της ΠΝΑ www.dreamislands.gr που στόχο έχει να ενημερώσει και να διαφημίσει στους επισκέπτες για το τουριστικό προϊόν των νησιών μας.

Θυμίζουμε επίσης ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει (όπως έπραξε και το 2008 και το 2009) τα «Πλωτά Σεμινάρια Τουρισμού» που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2010 σε ποταμούς της Ευρώπης, σε συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, με το ποσό των 250.000,00ευρώ προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν του συνόλου των νησιών μας.
Οι παραπάνω δράσεις θα καλυφθούν από πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 όπου έχουν δεσμευτεί 3,6 εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική προβολή των νησιών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό είναι αυξημένο κατά 0,5 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περίοδο του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου όπου για πρώτη φορά από το 2004, η ΠΝΑ προώθησε την προβολή των νησιών μας με 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμμετάσχει στην 7η Διεθνή Έκθεση «POLIS 2009» Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοσίου, Κοινωνικού Τομέα και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη από 26-29 Νοεμβρίου 2009 όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις της. Η παραπάνω ενέργεια θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.