Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009

Να πληρώνουμε ή να μην πληρώνουμε;;
ιδού το ερώτημα που συνεχίζει να απασχολεί την τοπική κοινωνία, σχετικά με την δωρεάν ή μη χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου Σαντορίνης απο αθλητικούς συλλόγους, ομάδες, αλλά και πολίτες.
Η διάσταση απόψεων έχει εξελιχθεί σε δημόσια αντιπαράθεση με τις δύο πλευρές να αντιπαραβάλλουν τα επιχειρήματά τους.

(που να το ήξεραν άραγε εκείνοι που χρόνια πρίν φώναζαν για την αποπεράτωσή του, οτι στην συνέχεια θα φώναζαν για τους… όρους χρήσης του!... "Το’ χαμε προβλέψει" θα πουν κάποιοι, πλήν όμως η εποχή δεν «σηκώνει» προφήτες αλλά όσους παίρνουν αποφάσεις αναλαμβάνοντας το κόστος....)


Το θέμα προέκυψε ύστερα από την απόφαση του ΔΣ του Δημοτικού Γυμναστηρίου να επιβάλει αντίτιμο χρήσης στον χώρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στον Δήμο έχουν γίνει συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να επιβληθούν τέλη χρήσης στα γήπεδα του νησιού προκειμένου να εξασφαλιστεί μέρος των εξόδων της συντήρησής τους .

Όμως, όπως αναφέραμε, οι απόψεις διίστανται σχετικά με την πληρωμή ή μη αντιτίμου για την χρήση του γηπέδου.

Να δούμε ποιοι «παίζουν» σε κάθε πλευρά.
Την ανταποδοτικότητα του αντιτίμου για την χρήση του γηπέδου υπερασπίστηκε (εκ των πραγμάτων) ο πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού γυμναστηρίου κ. Μανόλης Ορφανός
ο οποίος σε δημόσιες τοποθετήσεις του αναφέρθηκε το μοντέλο λειτουργίας
δημοτικών γυμναστηρίων άλλων περιοχών όπου τόσο τοπικοί σύλλογοι όσο και ιδιώτες δημότες ή ετεροδημότες, καλούνται να πληρώσουν για τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν.

Την απόφαση του ΔΣ του Κλειστού Γυμναστηρίου στηρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γιάννης Φουστέρης, Γιώργος Ρούσσος και Μιχάλης Λυγνός.
Ενώ, η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ πάρθηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των Ευστάθιου Αμπαζόγλου, Ιωάννας Ιωακειμίδη και της Προέδρου του ΤΔ. της Έξω Γωνιάς. Από την συνεδρίαση απουσίαζαν ο αντιδήμαρχος Αντώνης Καντζέλης και ο δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Δακορώνιας.

Κατά της απόφασης έχουν ταχθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Σιγάλας και Γιάννης Αργυρός που υποστηρίζουν ότι ο δήμος θα έπρεπε να επιχορηγεί την λειτουργία του Γυμναστηρίου και να μην ζητά χρήματα από ομάδες και ιδιώτες, κάνοντας λόγο για «νέο δημοτικό χαράτσι» ενώ υποσχέθηκαν επίσης ότι θα προκαλέσουν τη συζήτηση του θέματος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Στην ίδια γραμμή και ο κ. Λιγνός, πρόεδρος της νεολαίας Πασοκ της Σαντορίνης που επίσης υπερασπίστηκε τον δημόσιο - δωρεάν χαρακτήρα του γυμναστηρίου.

Κατά της απόφασης έχει ταχθεί και ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Θήρας Νίκος Ζώρζος.

Στην …. «σέντρα» για μια ακόμη φορά οι δημοσιογράφοι που κυνηγούν την… μπάλα(!) ,δηλαδή, αναζητούν την είδηση (ε, όχι και την αλήθεια!) στις δύο πλευρές του γηπέδου...


Σχετικά με το πώς λειτουργούν άλλα δημοτικά γυμναστήρια, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ιδιώτες αθλούμενοι πληρώνουν προκειμένου να συμμετάσχουν στα προγράμματα που τρέχει κάθε γυμναστήριο ή κολυμβητήριο. πχ προγράμματα μπάσκετ και βόλεϊ για παιδιά, ενόργανη γυμναστική, σουηδική γυμναστική για παιδιά και ενήλικες, άρση βαρών, μπαλέτο κλπ.

«Εννοείται ότι υπάρχει συμμετοχή» μας απάντησαν απορημένοι όσοι υπεύθυνοι ρωτήσαμε. Ενδεικτικά και σε μέσο όρο στα περισσότερα δημοτικά στάδια οι τιμές κυμαίνονται στα 40 και 50 ευρώ για δημότες και ετεροδημότες αντίστοιχα, για την συμμετοχή σε άθλημα 2 φορές την εβδομάδα από 1 ώρα.



Λογικό το ενοίκιο (γιατί ακούμε τρελά πράγματα τελευταία) για το αναψυκτήριο του Κλειστού Γυμναστηρίου, εκτιμήθηκε στα 250 ευρώ το μήνα. Για τους όρους και την ημερομηνία του διαγωνισμού όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Δήμο.