Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009


(να αλλάξουμε, να αλλάξουμε, αλλά τι να αλλάξουμε;!)
Ένα είναι βέβαιο, ότι η ΝΔ, ως κόμμα, ήδη έχει μπει στην δύνη της αναζήτησης του νέου πολιτικού στίγματός της… το πώς θα βγει είναι το θέμα, η συζήτηση πάντως, κι «ευτυχώς» για την ΝΔ «κρατιέται» σε ανεκτά επίπεδα χωρίς να «ξεχειλώνει» σε
βαθιά ψυχανάλυση. μέχρι στιγμής….


Δελτίου Τύπου σχετικά με την πρωτοβουλία του να συνυπογράψει μαζί με άλλους 9 βουλευτές της ΝΔ υπόμνημα για την προοπτική της παράταξης της ΝΔ
μας έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,

Αντικρίζοντας το σήμερα και σχεδιάζοντας το αύριο, είναι προφανές πως το ζητούμενο είναι η τολμηρή ανανέωση σε νοοτροπίες, ιδέες και πρόσωπα. Και εδώ δεν χωρούν συμβιβασμοί.

Επιβάλλεται να διαμορφωθούν νοοτροπίες που μας απεγκλωβίζουν από τον κομματικό μικρόκοσμο και ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες. Οι ιδέες της παράταξης πρέπει να είναι σύγχρονες, προσαρμοσμένες στις προκλήσεις της εποχής και ταυτόχρονα πρέπει να είναι θελκτικές όχι μόνο στον πολιτικό μας χώρο, αλλά πολύ ευρύτερα. Ταυτόχρονα υπάρχουν νέοι άνθρωποι, που πρέπει να αξιοποιηθούν, πείθοντας ότι μέσω αυτών απευθυνόμαστε σε τμήματα της κοινωνίας από τα οποία έχουμε αποκοπεί.

Ένα είναι βέβαιο: Το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι ιδεολογικό. O φιλελευθερισμός με το κοινωνικό πρόσωπο, που υιοθέτησε ο ιδρυτής της, έχει δικαιωθεί παγκόσμια. Εκείνο που προέχει είναι οι ιδέες αυτές να προσαρμοσθούν στις χειροπιαστές προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας. Οι ιδέες μας πρέπει να είναι πρακτικές και εφαρμόσιμες. Πρέπει να αφορούν προβλήματα των πολιτών. Πρέπει να διευρύνουν και όχι να περιχαρακώνουν την επιρροή μας. Ζωτικό είναι επίσης η παράταξη να ξεφύγει από το συνολικό αρνητικό φαινόμενο, όπου τα κόμματα συνομιλούν μόνο με τον εαυτό τους, στη δική τους ξύλινη γλώσσα. Το άνοιγμα στη κοινωνία απαιτεί νέο πολιτικό λόγο, νέες θέσεις, άλλες συμπεριφορές. Ζητούμενο είναι λοιπόν μια ισχυρή και αξιόπιστη γέφυρα με την κοινωνία, στη θέση της συνομιλίας με τον κομματικό μας εαυτό. Το άνοιγμα μας προς την κοινωνία πρέπει να είναι τολμηρό και αξιόπιστο. Και δεν θα το πετύχουμε, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε πολλά στο κόμμα μας. Τούτο αποτελεί την προϋπόθεση για μια νέα αξιόπιστη και νικηφόρα πορεία. Άρα ο όποιος πρόεδρος εκλεγεί, οφείλει να υλοποιήσει τις αλλαγές αυτές. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο για την πολυτέλεια της στασιμότητας και των ισορροπιών. Το παρόν και το μέλλον της παράταξης μας προκαλεί προς μια κατεύθυνση: Να αλλάξουμε!
..........................