Κυριακή, Οκτωβρίου 18, 2009

Ίσα βάρκα, ίσα γιαλό
ή, είμαι επαγγελματίας, είμαι επαγγελματίας, είμαι επαγγελματίας!

κι επειδή πρίν από λίγο καιρό είχα γράψει (για οπαδούς της ΝΔ) που μέσω των «αντικειμενικών» και «αξιόπιστων» προσωπικών ιστοσελίδων τους, λίγες ημέρες πρίν από τις εκλογές εκδηλώθηκαν, εκφράζοντας την προτίμησή τους σε υποψήφιους βουλευτές. και το είχα σχολιάσει μιας και μου είχε φανεί αστείο άνθρωποι που «μάχονταν» για την ανεξαρτησία των μπλόγκς(!) δέκα μέρες πριν από τις εκλογές να διαφημίζουν υποψήφιους. Εν πάσει περιπτώσει, το φαινόμενο ήταν αναμενόμενο μιας στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για την επαγγελματική δημοσιογραφία που εχει κανόνες, αλλά ,τελικά, για ένα δικτυακό καφενείο όπου ο καθένας λέει τι γνώμη του (κι οι άλλοι ακούνε αλλά δεν τρελαίνονται κιόλας να την πάρουνε και πολύ στα σοβαρά)

Εσχάτως όμως, είδα και το ακόμη χειρότερο.
Συντάκτες «αντικειμενικών» και «αξιόπιστων» προσωπικών ιστοσελίδων -πάλι!-
δίπλα σε πανέμορφες (καλοεπεξεργασμένες δηλαδή) φωτογραφίες των νέων υπουργών (πόσο μάλλον γυναικών..!) τους έκαναν συστάσεις για τα όσα θα πρέπει να … διορθώσουν!
μάλιστα πρόκειται για πολυσέλιδα κείμενα όπου οι «σοφές» προτάσεις των συντακτών αναφέρονται λεπτομερώς.
(πράσινη ανάπτυξη...!)
Πλήν όμως βγάζει μάτι το ότι οι συντάκτες ενδιαφέρονται να … διαφημίσουν τις γνώσεις τους και να … πουλήσουν υπηρεσία στους νέους υπουργούς!


Πάντα το έλεγα. Τα μπλόγκ θα σώσουν αυτην τη χώρα
Αφού -και αν- σώσουν πρώτα τους συντάκτες τους….

Έτσι που ήρθαν τα πράγματα, τα μπλόγκ ισχυροποίησαν τον -επίσημο σαφώς!- Τύπο. Αποκατέστησαν, αν το θέλετε, την αξιοπιστία του και τον έβγαλαν από την δύσκολη θέση, χωρίς να το ξέρουν. Για να μην πώ ότι το κατάφεραν προσπαθώντας το αντίστροφο!
(σε ότι αφορά τις προσωπικές σελίδες, αν είναι δηλαδή να ανοίξουμε κουβέντα, καλό θα είναι να ξέρω από την αρχή που με πάς, διαφορετικά, άσε, πάω και μόνη μου)



...........................