Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2009

Θα κλάψουνε ταβέρνες …

Προσπάθεια να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα θα επιχειρήσει ο Δήμαρχος Θήρας με συνέντευξη που προανήγγειλε. Προφανώς συνειδητοποίησε ότι είναι αρκετοί όσοι τον συγκρίνουν με τον Κώστα Καραμανλή, που κι αυτός καλές προθέσεις είχε, προφίλ «καλοζωισμένου παιδιού του λαού είχε», και πολύ πιθανό να ήθελε να γραφτεί και το δικό του όνομα με χρυσά γράμματα στην ελληνική ιστορία, πλήν όμως με τις επιλογές του σε συνεργάτες και τακτικές αυτό που κατάφερε ήταν να χάσει με μεγάλη διαφορά το κόμμα του στις πρόσφατες εκλογές. Κι ύστερα, ο κύριος Κώστας ,ένεκα που εθίγει, δηλώσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί, απολαβάνοντας από κερκίδας τις μάχες που δίνουν αυτοί που θέλουν να καθίσουν στη θέση του.
Σε οτι αφορά την πρόθεσή του να τον γράψει η ιστορία, σίγουρα θα τον γράψει, αναφέροντάς τον ως τον έλληνα πρωθυπουργό που στις "έκτακτες" εκλογές του 2009 «τον έγραψε» και ο λαός …
Καλού κακού πάντως ο κύριος Καραμανλής καλά θα κάνει να κάνει το σταυρό του γιατί με τέτοιο κακό αποτέλεσμα στις εκλογές, εχει τουλάχιστο καταφέρει να μην τον λιτζάρουν, αλλά φίλοι κι εχθροί να συνεχίζουν να λένε οτι "ο Κώστας ήταν καλό παιδί κι είχε καλές προθέσεις και κρίμα που δεν τα κατάφερε να επανιδρύσει τη χώρα..."
αλλά κι αυτή η άτιμη εδω που τα λέμε δε θέλει να επανιδρυθεί! σου λέει μια χαρά είμαι ετσι ανεπανύδριτη...

Εδώ που τα λέμε πάντως, το στύλ Έμινεμ που χρησιμοποιούσε στις τελευταίες του ομιλίες ο πρώην πρωθυπουργός προκειμένου να εξηγήσει στο -μαλθακό κατά κοινή ομολογία- κοινό του οτι μπορούμε "να σωθούμε", δεν έπιασε. ούτε έπισε. Γιατί, εδω που τα ξαναλέμε, ο κόσμος σκέφτηκε οτι αφού ξέρει να λύσει τα προβλήματα γιατί δεν τα λύνει και νάνει εκλογές; αυτό πάλι, ενας θεός το ξέρει...

Πέρα από την πολιτική σύγκριση με τον Κώστα Καραμανλή, ο δήμαρχος Θήρας το τελευταίο διάστημα (λες και το εχει βάλει στόχο να μοιάσει στον κύριο Κώστα!) εχει αποκτήσει και την προεκλογική κινησιολογία του πρώην πρωθυπουργού, αυτή που παρέπεμπε στυλ του Αμερικανού ράπερ Έμινεμ.
Πολλώ δε μάλλον στα δημοτικά συμβούλια όπου ο δήμαρχος χάνει την ψυχραιμία του και μας βάζει τις φωνές!

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος φέρεται ενοχλημένος από τα όσα λέγονται και γράφονται τελευταία (γι αυτό άλλωστε θα δώσει και συνεντευξη) σχετικά με το έργο του και τις πρωτοβουλίες του οι οποίες λέει δεν προβάλλονται και δε τις γνωρίζει ο κόσμος, ο οποίος προφανώς ζει σε άλλο κόσμο ή στον κόσμο του και δεν βλέπει τις οργιαστικές αλλαγές και βελτιώσεις στο νησί.

Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες ορισμένα πρόσφατα δημοσιεύματα έχουν κόψει την όρεξη του δημάρχου για μεσημερινό, αργότερα όμως το ξεπερνάει και αναπληρώνει το χαμένο γευμα με το επόμενο. .