Σάββατο, Μαΐου 24, 2014

Μανόλης Ορφανός - ο απολογισμός και η συλλογιστική για το νέο Δήμο

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

Οι εκλογές που πέρασαν άφησαν το αποτύπωμα τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σφράγισαν με νούμερα το αποτέλεσμα τα οποία αντιστοιχούν σε ανθρώπους, δίνοντας τους την δυνατότητα της διοίκησης των νησιών μας.

Ο Τόπος μας έχει ανάγκη από μεγάλες και ουσιαστικές αλλαγές τόσο στην διοίκηση με την παραγωγή έργου, όσο και στη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη. Εύχομαι και παράλληλα θα απαιτήσω από τη νέα δημοτική Αρχή, από τη θέση της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. να βρεθεί στο πλευρό όλων των συμπατριωτών μας, καταλύοντας τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.
Υπόσχομαι σε πρώτο πρόσωπο, την αρωγή σε όλες τις αποφάσεις που θα δικαιώνουν θέσεις και απόψεις του προγράμματος μας, όπως είναι η στήριξη στον αγώνα της άμεσης λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου, το τολμηρό βήμα που υποχρεούται να κάνει ο νέος Δήμος, αλλά και σε όλα τα ζητήματα που θα έχουν τις προϋποθέσεις υγιούς ανάπτυξης των νησιών μας.

Σε όλη τη διαδρομή της προεκλογικής περιόδου, υπήρξαν άνθρωποι, παλιοί φίλοι αλλά και νέοι που μόλις γνώριζα, που στάθηκαν πραγματικοί στυλοβάτες και μοιραστήκαμε μαζί τον φόρτο εργασίας που απαιτούσε η δημιουργία ενός νέου συνδυασμού.  Μαζί με όλους αυτούς και τον επικεφαλής Γιώργο Χάλαρη πετύχαμε να καινοτομήσουμε σε πολλά, τόσο στον επικοινωνιακό τομέα με πλήρη ενημέρωση, καθημερινά δελτία τύπου για τη δράση του συνδυασμού, όσο και στο παραδειγματισμό ενός νέου τρόπου διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, με κυρίαρχο στοιχείο την εξωστρέφεια, αναδεικνύοντας την θετική πλευρά του αντικειμενικού στόχου της εκλογικής διαδικασίας.

Αυτούς τους ανθρώπους ευχαριστώ από καρδιάς για όσα μάθαμε μαζί αυτούς τους τρεις μήνες και όσα πετύχαμε στην διεκδίκηση του δικαιώματος των πολιτών να εκφράζονται ελεύθερα, μακριά από μικρότητες, ιδιοτελείς στόχους και ακούσιες δεσμεύσεις.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια της "Ενωτικής Πορείας" της ενωτικής μας κίνησης, με επικεφαλής τον Γιώργο Χάλαρη.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την ομάδα των ανθρώπων που στάθηκε δίπλα μου στην απόφαση της συμμετοχής μου σε αυτή τη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση και να ευχαριστήσω όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους.

 Μανόλης Ορφανός
Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος