Κυριακή, Μαΐου 18, 2014

νέος εκθεσιακός χώρος ( S.M.A.G ) στον παραδοσιακό οικισμό του Πύργου από τον Γρηγόρη Κουσκουρή

Τον νέο χώρο που φιλοξενεί έργα του, χειροποίητα αντικείμενα και έργα τέχνης από μάρμαρο, δημιούργησε και παρουσιάζει πλέον στο κοινό και τους επισκέπτες του νησιού ο ολοένα και ευρύτερα γνωστός μαρμαρογλύπτης Γρηγόρης Κουσκουρής.




Ο χώρος που είναι επισκέψιμος από τον Απρίλιο του 2014 φιλοξενεί τις νέες σειρές έργων του κ. Κουσκουρή σε ένα κτήριο του 1914 που αποτελούσε την έδρα του συνεταιρισμού του χωριού, με τα έργα που εκτίθενται να εναρμονίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.

Ο εσωτερικός χώρος του κτηρίου είναι διακοσμημένος  με τα παλιά έπιπλα που προϋπήρχαν  και το πάντρεμα με τα μαρμάρινα έργα τέχνης δίνουν στον χώρο την απαιτουμένη ατμόσφαιρα για την νέα προσωπική γκαλερί του μαρμαρογλύπτη Γρήγορη Κουσκουρη.


O Γρηγόρης Κουσκουρής είναι ένας νέος καλλιτέχνης και συγκεκριμένα μαρμαρογλύπτης, με αξιόλογα βήματα και έργα στον χώρο του, ζει και δημιουργεί στην Σαντορίνη ακλουθώντας μια οικογενειακή παράδοση τεσσάρων γενεών.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Ιουλίου του 1980 με καταγωγή από το νησί με την παλαιότερη παράδοση στη μαρμαρογλυπτική, την Τήνο. Μεγαλωμένος σε άμεση σχέση με την μαρμαρογλυπτική, στα 16 του χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει τα καλλιτεχνικά μονοπάτια της.
Λίγα χρόνια αργότερα αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Μαρμαρογλυπτικής της Παλλήνης δουλευοντας παραλληλα διπλα σε αξιολογους δασκαλους της τεχνης ,στην συνέχεια επέστρεψε στον τόπο κατοικίας του, στην Σαντορίνη, προσπαθώντας να χαράξει τον δικό του δρόμο στην τέχνη.
Εργα του έχουν εκτεθεί στη γκαλερί »Κούκλα» στα Φηρά της Σαντορίνης, στον εκθεσιακο χωρο τις εταιριας μαρμαρου Ικτινος Ελλας Α.Ε, ενώ είναι ο δημιουργός της διακόσμησης του ξενοδοχείου »Homeric Poems» το 2009. Έχει επίσης  εκθέσει στο ξενοδοχείο »Galini» το 2010 , στο ξενοδοχειο  Astarte suite το 2014 και στην ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών του νησιού «Donkey Republic».Εχει συνεργαστει με τον Γλυπτη Γιωργο Κυπρη δημιουργοντας μαρμαρινα χελια απο λευκο και μαυρο μαρμαρο . Το καλοκαιρι του 2012 λαμβανει μερος στην 1η Μπιεναλε Σαντορινης εισπρατοντας εξαιρετικες κριτικες . Επίσης εκθέτει της δημιουργίες του στο ξενοδοχείο »Voreina Gallery Suites» για τρεις συνεχόμενες χρονιές.
Στις 10 Ιουλίου 2013 πραγματοποιηθηκαν τα εγκαίνια του προσωπικού του χώρου ''S.M.A.G'' (Spira Marble Art Gallery ) που βρίσκεται στη Μεσσαρια - Θηρας. Στους χώρους της S.M.A.G πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού καθώς και παρουσίαση των έργων που εκτίθενται, ενώ κατά καιρούς διοργανώνονται και μαθήματα μαρμαρογλυπτικής από τον δημιουργό του χώρου και μαρμαρογλύπτη Γρηγόρη Κουσκουρή.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες για τον νέο χώρο στον Πύργο της Σαντορίνης καθώς και για το έργο του Γρηγόρη Κουσκουρή μπορείτε να δείτε στην σελίδα του στην διεύθυνση : http://www.kouskouris.gr/el/s-m-a-g/


επιμέλεια αρχικού κειμένου : “έχουμε και λέμε”