Σάββατο, Απριλίου 19, 2014

μήνυμα για το Πάσχα της "Ενωτικής Πορείας"

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι το θαύμα και το θεμέλιο της χριστιανικής πίστης, είναι ο απόλυτος θρησκευτικός συμβολισμός της ελπίδας για τον άνθρωπο.

Οι Άγιες μέρες του Πάσχα και η πορεία μέχρι την Ανάσταση, ο πανανθρώπινος θρήνος για τα πάθη του Χριστού το υποβλητικό κλίμα περίσκεψης και θρησκευτικής περισυλλογής μας ακολουθεί μέχρι την κορύφωση του Θείου δράματος και την εξάγνηση την κάθαρση της Θείας Αναστάσεως. Καθοριστικός συμβολισμός στην ψυχή και το μυαλό του ανθρώπου.

Ένας συμβολισμός που καθορίζει την ανθρώπινη ύπαρξη που στις μέρες μας αγνοείται, παραγκωνίζεται ή ξεχνιέται, παρακάμπτεται ή κρύβεται, μα το σημαντικότερο δεν διδάσκεται δεν εκφέρεται δεν συναντάται στην πρακτική της καθημερινότητας του ανθρώπου.

Μένοντας μακριά από το Μυστήριο είναι σαν να προσπαθούμε  να απεμπολήσουμε τη φύση μας, πράγμα αδύνατον αλλά το θειο αναστάσιμο μήνυμα πάντα μας θυμίζει την ιερότητα της φύσης αυτής με την γέννηση του καλού.

Ας σταθούμε αυτές τις ώρες αλληλέγγυοι και συγκεντρωμένοι στα θρησκευτικά μας καθήκοντα να ζήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι την Ανάσταση του Θεανθρώπου κι ας χαράξει για πάντα στην καρδιές μας την αγάπη για την πρόσφορα στον συνάνθρωπο μας.

Πολλές ευχές σε όλους τους συνανθρώπους μας και τους συμπατριώτες μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Γεώργιος Α. Χάλαρης, Επικεφαλής "Σαντορίνη Ενωτική Πορεία"