Τετάρτη, Απριλίου 16, 2014

«Σαντορίνη – Ενωτική πορεία» η τουριστική μονομέρεια του κ. Κανακάρη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,

Τις μονομερείς απόψεις του εξέφρασε για άλλη μια φορά ο υποψήφιος της "Θηραϊκής Πολιτείας" του νυν Δημάρχου, κ. Γεράσιμος Κανακάρης. Απόψεις οι οποίες ατεκμηρίωτα παρουσιάζονται ως σωτήριες για τα νησιά μας, με το πρόσχημα ότι η διευκόλυνση της κρουαζιέρας σε όλα τα επίπεδα και με όποιο τρόπο, αποτελεί την μοναδική διαφημιστική προβολή για τη Σαντορίνη μας παγκοσμίως.
Διευκρινίζουμε εξ' αρχής για την αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι η παράταξη μας δεν εναντιώνεται στην κρουαζιέρα, στέκεται όμως με σκεπτικισμό όσον αφορά το μέλλον της, έχοντας πρόταση η οποία θα αναπτυχθεί ενώπιον όλων των άμεσα εμπλεκόμενων.

Ο κ. Κανακάρης προβάλλοντας τις προσωπικές του θέσεις και μόνο υπερθεμάτισε την δημιουργία του δεύτερου τελεφερίκ, υπερασπιζόμενος την άποψη του ότι η κρουαζιέρα ωφελεί όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και όχι μόνο εκείνους που την διακινούν στο σύντομο χρόνο παραμονής της στο νησί.

Ο "fast food" επισκέπτης για τον πρόεδρο των Λεμβούχων είναι εκείνος που μπορεί να εγγυηθεί την ...ευημερία στη Σαντορίνη ενώ εξήγγειλε την πρόταση δημιουργίας μιας fast line - γραμμής μεταφοράς των κρουζιερο-τουριστών από τα Φηρά στο Λιμάνι του Αθηνιού. Γιατί στη Σαντορίνη οι απόψεις ότι ο χειρισμός της κρουαζιέρας, χρόνο με τον χρόνο μειώνει το ενδιαφέρον του επισκέπτη ο οποίος δεν μεταφέρει την πραγματική εικόνα του νησιού στο εξωτερικό που τις περισσότερες φορές είναι αρνητική, δίνουν και παίρνουν, ο κ. Κανακάρης συνεχίζει να πιστεύει ότι όλα βαίνουν καλώς προπαγανδίζοντας ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι ταχύτερη εξυπηρέτηση και μόνο!

Επιδεικτικά ερμήνευσε ο πρόεδρος των Λεμβούχων την μείωση των δυο τελευταίων ετών της κρουαζιέρας ως αποκύημα της δυσκολίας μετάβασης τους από τα πλοία στην πόλη των Φηρών, αγνοώντας τον παράγοντα του φθηνού τουρισμού που μεταφέρουν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μειώνει τις καταναλώσεις του κατά την περίοδο των διακοπών του.

Οι μονόπλευρες αναφορές του κ. Κανακάρη που εξυπηρετούν συμφέροντα λίγων πάνω στο νησί πέρασε για άλλη μια φορά ως μονόδρομος με τις ευλογίες φυσικά της νυν Δημοτικής Αρχής.

Στον αντίποδα.
Καθώς έχουν σημειωθεί στους παγκόσμιους ιστότοπους οι αδυναμίες του τουριστικού προϊόντος της κρουαζιέρας, το οποίο κάθε χρόνο συρρικνώνεται οικονομικά, λόγω του τεράστιου ανταγωνισμού και των εξευτελιστικά φτηνών πακέτων που πουλούν, στην Σαντορίνη υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι πρέπει να επενδύσουμε τα μέγιστα σε αυτήν. Η ουσιαστική πρόταση που πρέπει να διαμορφωθεί και να βασιστούμε στο μέλλον, χωρίς να αγνοηθεί η κρουαζιέρα ως ένας μειούμενος παράγοντας, είναι:
- Να χαραχθεί η πορεία από μια συνεπή και διορατική νέα Δημοτική Αρχή να επενδύσει στα νέα τουριστικά προϊόντα που έρχονται κατά κόρον από τον εναλλακτικό και εξειδικευμένο θεματικό τουρισμό, που η Σαντορίνη ως πόλος έλξης διαθέτει και μπορεί να παρέχει σε όλα τα μεγάλα Διεθνή τουριστικά τραστ.       


 Με εκτίμηση, Γεώργιος Α. Χάλαρης, Υποψήφιος Δήμαρχος Σαντορίνης