Σάββατο, Απριλίου 19, 2014

δύο συλλήψεις για τους επτά τραυματισμούς από βαρελότο στη Σαντορίνη

Το βαρελότο έριξε άγνωστος, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου, την ώρα της Ανάστασης.

Δυο Έλληνες, 34 και 23 ετών, συνελήφθησαν ως υπαίτιοι για το σοβαρό τραυματισμό επτά ανθρώπων με βαρελότο στην Οία της Σαντορίνης το Μεγάλο Σάββατο. Εις βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες, και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Νάξου.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης νοσηλεύεται αφού χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα, η μία από τις δύο Αμερικανίδες τουρίστριες που τραυματίστηκαν μαζί με άλλα έξι άτομα από το αυτοσχέδιο βαρελότο.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίες, ένας Έλληνας και ένας Αμερικανός που έχουν τραυματιστεί στο μάτι, και μία Αμερικανίδα με τραύμα στην πλάτη. Τρεις ακόμη τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους, καθώς τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης.

Το βαρελότο έπεσε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου, την ώρα της Ανάστασης.

(15.00) Μάχη για τη ζωή δίνει μία αμερικανίδα τουρίστρια, 51 ετών, που τραυματίστηκε σοβαρά το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ στην Ανάσταση, από αυτοσχέδια βεγγαλικά στην Οία της Σαντορίνης. Η γυναίκα έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα και ρήξη παχέος εντέρου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, όπου διακομίστηκε τα ξημερώματα με ελικόπτερο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της.

Συνολικά οι τραυματίες είναι επτά. Στο νοσοκομείο του Ηρακλείου διακομίστηκαν και άλλα τρία άτομα, ένας Έλληνας 51 ετών με εγκαύματα και σοβαρό τραυματισμό στο μάτι και δύο Αμερικανοί – η γυναίκα και ένας άνδρας 51 ετών- με εγκαύματα και εκχυμώσεις.
Στους υπόλοιπους τρεις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και τούς επιτράπηκε να γυρίσουν στα σπίτια τους.
Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ήταν ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός, ο οποίος περιέγραψε πώς σε μια μόνο στιγμή η κατάνυξη μεταβλήθηκε σε σκηνικό χάους. 

«Μια γαλήνια νύχτα μετατράπηκε σε νύχτα τρόμου, σε πολεμική ατμόσφαιρα... πέταξαν τα εκρηκτικά μπροστά στους ανθρώπους στο καλντερίμι... ο κόσμος προσπαθούσε να φύγει η κατάσταση για τους τραυματίες ήταν τραγική, ευτυχώς το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα... Δεν είναι καθόλου έθιμο αυτό το φονικό (...) πρέπει να σταματήσουμε να προβάλουμε αυτά τα άγρια, τα βάρβαρα έθιμα... Χρόνια έχουμε να ακούσουμε το 'Χριστός Ανέστη', καλύπτεται από τα βεγγαλικά που πρέπει να σταματήσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανολιός.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής διεύθυνσης Ν. Αιγαίου,

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, οι οποίοι με αυτοσχέδιο βαρελότο προκάλεσαν τον τραυματισμό επτά ατόμων σε εκκλησία της Σαντορίνης κατά τη διάρκεια της Ανάστασης

Συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα (20-04-2014) στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο ημεδαποί ηλικίας 34 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια της Ανάστασης στην περιοχή Οία Θήρας έριξαν αυτοσχέδιο βαρελότο στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά (7) ατόμων.

Πιο αναλυτικά: τραυματίστηκαν τρεις (3) υπήκοοι Η.Π.Α. (δυο γυναίκες ηλικίας 51 και 53 ετών και ένας άνδρας 55 ετών) και ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 50 ετών, και πιο ελαφρά ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 23 ετών και δυο (2) υπήκοοι Κύπρου (ένας άνδρας ηλικίας 24 ετών και μια γυναίκα 27 ετών).
Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, από όπου οι τρεις (3) αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Οι υπόλοιποι τέσσερις (4) - οι τρεις υπήκοοι Η.Π.Α. και ο 50χρονος ημεδαπός - διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας. 

(22.4 , 10.00)

Τρία ακόμα άτομα συνελήφθησαν στη Σαντορίνη για την υπόθεση της ρίψης βεγγαλικών το βράδυ του Μ. Σαββάτου, από τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά τρία άτομα. Πρόκειται για έναν 28χρονο, έναν 24χρονο και έναν 16χρονο.


Επιπλέον, κατά τη συνεχιζόμενη διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν έρευνες παρουσία δικαστικού λειτουργού στις κατοικίες συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδιο βαρελότο, 221 τεμάχια τυποποιημένων κροτίδων και τσάντα ώμου.