Παρασκευή, Απριλίου 18, 2014

«Σαντορίνη – Ενωτική Πορεία» διαδοχικές συναντήσεις με φορείς του νησιού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδυασμού,   

Οι επαφές με Διοικητικά Συμβούλια και μέλη τοπικών Συλλόγων, και φορέων του νησιού του επικεφαλής του συνδυασμού Γ. Α. Χάλαρη συνεχίστηκαν αυτές τις μέρες με μεγάλη επιτυχία. Στόχος και σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η αμφίδρομη ενημέρωση στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου.

Συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ, το Σωματείο Οδηγών Τaxi Θήρας και τέλος τον Σύλλογο Εμπόρων Σαντορίνης.

Με το ΚΤΕΛ.
Με ενημέρωση από το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Σαντορίνης για τα προβλήματα του κλάδου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση στα γραφεία των Ιδιοκτητών Λεωφορείων, ενώ στην διάρκεια του διαλόγου σημειώθηκαν από τον επικεφαλής της "Σαντορίνης Ενωτικής Πορείας" τα σημεία εκείνα που ο κλάδος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα.
Ο κ. Χάλαρης στην τοποθέτηση του ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με τις θέσεις της παράταξης αναπτύσσοντας τις κοινές συνιστώσες με το πρόγραμμα της "Ενωτικής Πορείας" στα θέματα που αφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι οδηγοί Taxi
Στη συνάντηση με το Σωματείο Οδηγών Taxi Θήρας ο επικεφαλής του συνδυασμού Γ.Α. Χάλαρης, άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα των εργαζομένων οδηγών χωρίζοντας τα σε δυο ενότητες. Αφενός σε θέματα λειτουργίας με κυρίαρχο το κυκλοφοριακό και αφετέρου τα εργασιακά προβλήματα που αποπνέουν από το βεβαρημένο πρόγραμμα της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Οι θέσεις του επικεφαλής του συνδυασμού έγιναν αποδεκτές στο σύνολο τους, από το Δ.Σ. του Σωματείου καθώς η αποδοχή και υλοποίηση των προτάσεων σηματοδοτεί την μείωση των προβλημάτων.

Εμπορικός Σύλλογος
Μεγάλης σημασίας από πλευράς περιεχομένου και εξαγόμενων αποτελεσμάτων ήταν η συνάντηση με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας. Το προεδρείο κατέθεσε τις απόψεις του στα κορυφαία προβλήματα του κλάδου, τον τουρισμό, το παραεμπόριο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δηλώνοντας ότι δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια προς την επίλυση τους, είτε από πλευράς Δήμου, είτε κεντρικής διοίκησης. Ο επικεφαλής της "Ενωτικής Πορείας" ανέλυσε μια προς μια τις θέσεις του συνδυασμού στα επίμαχα θέματα αλλά επεκτάθηκε και στους τρόπους επίλυσης τους. Οι προτάσεις Γ. Α. Χάλαρη χαιρετίστηκαν από το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ν. Νομικός τις χαρακτήρισε ως απόλυτα θετικές. Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Νομικός, ο γραμματέας κ. Αβέρκιος Σιγάλας, και τα μέλη κ. Γιώργος Συνολάκης και κ. Σταύρος Χάλαρης.